11. okt. 2010

Mimrerunde i gamleleiligheten

Jeg har ryddet litt på den eksterne harddisken i dag, der jeg fant bildene som ble brukt i prospektet da jeg skulle selge leiligheten min. Jeg hadde funnet drømmemannen, og sammen ville vi finne et nytt hjem, på et helt nytt sted. I 2006 flyttet vi da fra en treroms blokkleilighet til huset vi bor i på landet nå. Rart å se igjen bildene fra leiligheten! Fikk jo litt lyst til å dele de med dere, så her er de. :)

Starter den lille rundturen med badet
Alle bad i blokken ble totalrenovert like før vi flyttet. Siden det var et knøttlite bad, valgte vi å kjøpe denne hyllen med glassvask og tilhørende speil. Det gjorde romfølelsen større. Lekkert ja, men jeg må nok innrømme at jeg ikke hadde valgt glass igjen. Vaske, vaske, gnukke og gni.. 

Da jeg kjøpte leiligheten falt jeg veldig for den rene kjøkkeninnredningen, men var en smule usikker på flisene.. Litt sprelsk sammen med veggene som da var blå med sommerfuglbord langs taket. Da jeg fikk malt veggene ble det et morsomt, fargerikt innslag jeg ble vant til, og trivdes med etterhvert. 
Jeg savner så absolutt ikke blokklivet, men jeg kan ikke si annet enn at jeg savner det store kjøkkenet.

Rommet til gutta våre. 

-Og vårt rom. 
Dette hadde jeg malt grått, der vindusveggen fikk en mørkere tone.

Da som nå likte jeg kontrastene mellom gammelt og nytt. Da mannen (den gangen kjæresten) min flyttet inn, hadde han en del Ikeamøbler som vi begge syntes smatt rett på plass sammen med mine ting, til vår stil. 


Store rom med godt lys, men utsikten var ikke den samme som her..


Nå:
Jeg trives nok mye bedre med denne utsikten ja. :)

Fra dette:

Til dette:

Det er mye mer ansvar å bo her enn i en liten leilighet, det er sikkert og visst. Her må det bæres ved, måkes snø, det er utvendig vedlikehold i massevis, mange flere dyr å ta vare på osv. 

Nøttelitenhuset lokket med både landlig plassering og det lune hyttepreget, fremfor glatte flater og ekko fra murveggene. Etter noen år er jeg tilbake til det å ville ha inn lyset, og furuvegger og tak får gradvis besøk av malekosten. Her er det doble vinduer med sprosser i alle rom, der alle sukker dypt etter vedlikehold og er forferdelige å vaske. 
Alle rom har enten rundpanel eller stående panel, og taket gliser også over hodene våre med mørke kvisthull. Med min merkelige fantasi har jeg sett mange, rare figurer danne seg i panelet. For de som har dilla på ugler er det bare å ta et dypt blikk i en panelvegg eller et tak. Der er det mange! 

I denne malemodusen skulle jeg nok ønsket meg flere glatte flater, der rulla kunne gli lett og kjapt. Husker tilbake til den tiden da jeg kunne male et helt rom ferdig i løpet av et par dager. Nå er det sirlig pirking mellom alle sprekker, og ting tar tiiid for en utålmodig sjel.
Etterhvert som penselen trekker sine siste strøk her og der, ser jeg den store sjarmen i panel og sprosser likevel. Jovisst er det mønster og striper i alt som er, og jeg savner til tider noen litt mer sterile rom. Likevel trekker jeg et dypt og smilende sukk over hjemmet vårt hver gang vi har vært borte. Det kommer nok en dag da vi flytter herfra til noe mer lettstelt igjen, men inntil da stiller jeg meg med kaffekoppen i hånden i et ennå umalt vindu og betrakter utsikten nok en gang fra huset på landet. :)


22 kommentarer:

Gammel stil sa...

Dere hadde det veldig fint før da:) Men, det er mye koseligere der du bor nå:) Vi er sikre på at uansett hvor du bor blir det fint:)

Klem fra oss:)

Mette sa...

Lekre bilder og ditt "nye" hjem er veldig kost! Kjenner igjen det a lage "bilder"/figurer i kvistene i taket ;-)

ha en fiin kveld
klem Mette

Bekka sa...

Så moro med bilder fra den gamle leiligheten din - kjempefin! Men enig i at utsikten der dere har flyttet er mye, mye finere :)
Nyt kvelden!
Klem fra Bekka

Kristin sa...

Å, det ser deilig ut å bo der dere bor nå! Så stille og fredlig.
Fint å se bilder fra der dere bodde før og:) Det kribler alltd når jeg ser prospektbilder. Får så lyst til å flytte fra vårt lille krypinn til noe større!

Når det gjelder de tovede hjertene: De lagde jeg i fjor før jul, og ennå er de fine i kantene. Nå henger de jo bare til pynt, men jeg har ikke opplevd at de har blitt lurvete ennå:)

ha en fin kveld!

Atelier Kari sa...

Fint å tenke tilbake, og fint å være fornøyd med slik det er nå. Takk for skryt på bloggen min! Synes det samme som deg, det er rart å se over og under på disse rypebladene.

Barbros lille atelier sa...

Så flotte bilder! Lys og trivelig leilighet, men skjønner godt at du trives bedre på landet. Huset ser jo bare så koselig ut:-)

lillelaila sa...

Hei Huldra!
Lenge siden jeg var her sist nå... Laila leker snekker om dagen skjønner du ;) Ikke noe kreativt og flott som du snekrer,men en trøtt garasje som må få kledning før vinteren.
Flott leilighet dere hadde, men såååå koselig hus dere har nå!
klem Laila

Brit sa...

Hei til deg:) Dette var virkelig en blogg å bli glad i:)Kom på gjennvissitt til deg siden du er med på det store julekalenderlotteriet mitt og fordi du har gitt meg så utrolig mange koselig tilbakemeldinger p div innlegg. Takk å takk å takk.)Leiligheten du hadde var virkelig knash for å være typen blokk. MEN jeg elsker ditt lille hus og ikke minst alle de dyr , )spesielt sauene som vi har samme sort av):):)
Når det gjelder Noro ull garnet aner jeg ikke om nettbutikk, men gogler du det kommer det sikkert opp noe. MEN jeg kan jo godt kjøpe et par nøster til deg her på Frøya og sende de til deg:)Send en mail på brithest@hotmail.com så ordner vi den saken:) Ha en fortsatt strålende uke og høst. Jeg kommer helt sikkert innom flere ganger, følger med deg via blogglista mi! Du skriver forøvrig også knakende godt:)

Namaste (jeo74) sa...

Så lys og flott den var da!
Kan godt forstå at du like deg bedre på landet ditt da :o) For ein utsikt!! Nei, eg må nok få te å kommt meg te paradiset ditt altså ;o)

Eg ser du e mærr disiplinert enn meg...
Klare liksom ikkje heilt å motstå desse småprosjektene mine eg, men nå må eg prioritere dei store snart, så eg kan kosa meg med dei andre prosjektene med god samvittighet :o)

Har vore på sykveld i sybutikken min i kveld da!!! Jepp, den fysste skeive puta e sydd, og eg e ikkje mindre overbevist om at detta e nåke for meg ;o) Må nok bli ein ny symaskin når eg e ferdig med oppussinga. Hvis ikkje før... nei, skjerpings!!!
Eg mottar gjerna ein litt streng skjerpinstebakemelding her altså. Den kan egentlig værr ganske kvass, for det fortjene eg... ;o)

Knuseklem bestaste godsnuppå mi!!!!!!!!!!!!!!

illu-mina sa...

Det var jo en strøken leilighet da. Jeg skjønner godt at du foretrekker landlivet, men da må man nesten være 2 voksne som deler ansvaret.Jeg prøvde det med gammelt hus alene, men måtte kaste inn håndkle, det ble for mye. Men det å finne en liten leilighet med særpreg og gode lagringsmuligheter for en rimelig penge er vanskelig i dtte området. Men jeg håper.Ha en nydelig høstdag.

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Leiligheten var rå lekker,men er mer privat og bedre utsikt på landet.Jeg har flyttet fra en gammel gård til et nytt hus,og jeg må si meg enig i at gamle huset hadde sjel det får en ikke i et nytt hus.I det gamle huset hadde jeg like fin utsikt som deg,og nå titter jeg på naboenes hus bygging prosjekt.Det positive er at nå har vi mer tid til andre ting,ikke bare pusse opp,og passe på store ute og inne område.Alltid en positiv og negativ side for alt..ha en flott dag!!Klem Linda:)

Jorunns hage og hobby sa...

Jeg er virkelig imponert over blokkleiligheten , med store lyse luftige rom og praktisk møblert for en aktiv familie.
Selv om ting ikke går så fort unna for meg , vil jeg uten tvil lengst mulig bo i hus med hage, og ha dagelig kontakt med dyr blomster og trær.
Takk for titten!
Ha en nydelig uke!:)

Lina sa...

Jeg synes den blokkleiligheten så svææææær ut. Mot mine 45 kvadrat hvertfall, som jeg hadde å boltre meg på før.

Men uteplass er jo helt fantastisk da! Det er hvertfall det beste ved mitt nye krypinn. En liten hageflekk, og en stor terasse der vi skal grille til neste sommer. Det gledes... :)

Det så idyllisk ute på landet hos dere! Gleder meg nesten til litt snø nå... ;)

Huldra sa...

Takker og bukker for alle herlige kommentarer! =D

Må jo sprette til å si at dette huset vi bor i nå "kledde seg selv". Dvs at alt av laminert møblement måtte ut, eller inn i diverse soverom da vi flyttet hit. Bøkefarget laminat mot furuvegger ble bare fullstendig feil her.. Litt ny shopping, litt bytte mellom gode venner, noen skjønne bruktgaver fant veien inn, og stilen endret seg fullstendig. Rart med hvordan møbler passer her og der, og blir like feil andre steder.

Jovisst er det masse jobb med et hus, så en eller annen gang blir det nok noe enklere på oss igjen også. Da tar vi med oss denne opplevelsen som et kjært minne, og prisgir enkeltheten og mindre ansvar på nytt. Det handler jo rett og slett om hva som passer en selv på et gitt punkt i livet. :)

Blogg om ting og tang sa...

Hei Huldra:)

Fant bloggen din via fantastiske Gammel stil, og det ble jeg glad for:) Ser at du er veldig flink til å skrive! Jeg skulle egentlig bli journalist, men endte opp som lærerstudent.. Eller, det vil si.. Akkurat nå er jeg ingenting! Måtte slutte skolen på grunn av konstant hodepine siden 09.09.09... Har skrevet om det på bloggen.. Jeg legger meg til som følger her jeg:)

Klem fra C:)

Anine sa...

Nydelig utsikt nå da! kunne gjerne tenkt meg og sett flere bilder av der dere bor nå!! :)
ha en flott kveld!

Hasigamas mamma sa...

Skjønner godt at du foretrekker utsikten nå! Vakkert! Selv om leiligheten var flott, så er det jo godt med litt plass rundt seg!
Takk for koselig hilsen hos meg!
Ha en super kveld!
klem
Lise

Andregasellen sa...

Wow, snakk om miljøskifte!!!Så morsomt å se bilder fra blokklivet:)Men jeg kan godt forstå at du foretrekker den utsikten dere har nå....
Ha en fin kveld!

Kaoskontroll sa...

Ja, er det ikke gøy å se tilbake på tidligere boliger?! Jeg er direkte lei meg for at jeg ikke har noe særlig med bilder fra leiligheten jeg bodde i før rekkehuset og dette huset. Jeg elsket den leiligheten! Hadde det ikke kommet mann og to barn til ville jeg nokbodd der ennå, og med tiden blir det nok leilighet igjen. Men det er maaange år til! :)

Takk for oppmuntrende kommentar om vaskerommet. Og ja, det blir utrolig deilig når jeg kan vise folk inn dit uten å skamme meg. :) Nå er min finn.no vask også kommet på plass, så jeg valser inn og ut og bare nyter synet. Men det tar nok litt tid å bli helt ferdig, for jeg skal på ferie snart og må spare opp litt peng. :S

Jeg synes du er heldig som har så mye panel OG sprosser. Ok, det er noe styr å male, men det blir sååå lekkert! Mye mer sjarmerende enn glatte vegger! :) Her i huset er det en del glassfiberstrie. Det er ikke noe stas! Glad for hvert eneste rom tidligere beboere IKKE har funnet på å tapetsere med det... OG drømmer om panel. ;)

Klem

Smykkas sa...

Jeg synes begge steder var flotte jeg. Personlig er jeg også veldig glad i noe som er mørkt til eggehvite vegger og dører.

Det er mye ansvar med hus, det er sikkert og visst. Det er helt bevisst at jeg nå bor i blokk, men det er veldig spesielt i positiv forstand på så mange måter. Jeg stortrives.

Klem

Liv Hege sa...

Hei Huldra! Takk for titten!! Flott leilighet, men å bo på landet - i eget hus - med herlig utsikt - fredlig og rolig... med dyr og frisk luft og ro... det mååå vel være toppen av alt!! Takker for alle herlige innlegg hos meg!! De varmer - virkelig! Torsdagsklem til deg!!

Dynamisk Salong sa...

Hei, Huldra! Så morsomt inlegg fra deg! Og tusen takk for koselig hilsen inne hos meg om dagen. Det er jo på denne måten vi oppdager hverandre her inne! :-) Er jo så mange blogger her i dette landet at det er vanskelig å holde styr på alle. Laget forresten et nokså likt innlegg som dette, for en tid tilbake "hvordan bodde du for 10 år siden?". Synes kanskje det er noe av det aller morsomste ved å blogge- å se hvordan vi har levd og lever til envher tid. Hvordan smak og stil forandrerer seg over tid, alt ettersom trender og hvor en er i livet forandres. Du bodde jo riktig så flott før også, men wow,- for en flott utsikt du har flyttet til nå! Skjønner godt at du trives der du er. Alt til sin tid, sier jeg bare! :-) Gode klemmer fra Beate i Skien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...