26. okt. 2010

I ferd med å miste fokus..?

God dag, mitt navn er Huldra, og jeg er fotofil (få med deg familie, venner eller kolleger til et unisont "hei Huldra!" så er vi i gang).

Ikke trodde jeg at jeg noengang skulle så bli hektet på en ting, men sannheten er at et knips, - så er du hekta. De første mange månedene har det vært gratis, men nå begynner det å koste. En meget god venn har faktisk fått meg totalt avhengig, og nå er han i ferd med å ta fra meg mitt daglige knips. Hendene skjelver, og jeg har ligget våken om nettene av redsel. Hva skjer når jeg mister denne daglige dosen? Jeg mister jo fullstendig fokus! Pupillene reagerer med å flagre fra bittesmå nålestikk, til realt digre Mangablikk.Hmm.. Nå begynner det å høres ordentlig skummelt ut, så jeg tror kanskje det trengs en bedre forklaring.

En god venn av meg lånte meg et superduper, knalledyrt kamera i fjor. Dette lånte jeg "på ubestemt tid", og dette kameraet har vært min følgesvenn hvor enn jeg har gått. Via linsen har jeg sett og foreviget en hel masse øyeblikk jeg har bevart både i sjelen, på netthinnen og på pc`n. Sistnevnte truer stadig med å kollapse om jeg ikke flytter bildemapper over på en ekstern harddisk. I løpet av disse månedene har det blitt tusenvis av bilder, og kvaliteten bedres stadig. Jeg lærer så lenge jeg knipser, og jeg knipser daglig. Gi meg mitt daglige knips så jeg får puste.
Flere ganger har jeg (med hjertet i halsen) spurt om de skal ha kameraet tilbake. Jeg har jo visst at dagen måtte komme, men ikke når. Sist jeg snakket med eieren, sa han at hans kjære hadde begynt å savne det store, gode kameraet. Selvfølgelig skulle de få det tilbake. Etter den samtalen har jeg vært fullstendig skjelven.. Hva i alle dager skal jeg gjøre uten et godt kamera? Jeg er ikke bare glad i å ta bilder, men fullt og helt og totalt hektet..

Takk og pris for en mann som forstår hvilken nervepirrende stund dette har vært. Det er et par uker siden jeg snakket med eieren, og så og si daglig har jeg blafret og snakket med Råtassen om denne engstelsen. Han vet hvor mye det betyr for meg å feste øyeblikk til bilder. Jeg har spurt og gravd, og bedt på mine knær om å få et kamera som dekker både bursdag og jul for de tre neste årene. Han vet at det å dele disse øyeblikkene med flere også betyr uendelig mye, og i dag kom det budbil med pakke til Huldra (og gave til en annen person, men akkurat nå er innholdet hemmelig). Jeg visste ikke på forhånd at dette var gjort, og trodde jeg sto ute for å vente på min (halvt) franske venninne da en stor, gul lastebil kjørte opp til huset. Råtassen hadde nemlig ringt og sagt at venninnen min kom hvert øyeblikk, men verken doning eller sjåfør lignet stort på jenta mi nei.. ;)


Min aller første reaksjon var: Oi.. Dette er jo bare altfor dyrt..!
Den neste var store gledestårer, og jeg ringte Råtassen min så vi på en måte kunne pakke opp sammen (siden han var på vei til jobb). Råtassen er skjønn i seg selv, og nå har han vist en sånn utrolig giverglede og forståelse at jeg ikke har ord. Han har gitt meg en fullt utstyrt pakke som såvisst dekker både bursdag og jul i flere år fremover ja! Sliter med å skrive nå, for jeg er så utrolig glad og takknemlig. Han har faktisk gitt meg mitt helt eget fokus. 
Tusen takk min kjære Råtass, ektemann, elsker og venn! Pakken inneholdt kamerahus, linse, batteri og lader, minnebrikke på 8G, kameraveske og instruksjonshefte. Jeg åpnet pakken med telefonen i den ene hånden, skalv stort på begge, og smilte stort og høylydt i øret på mannen min. Sååå utrolig glad! =D

Så var det å lese og gjøre seg kjent med det nye øyet mitt. 
Mitt faktisk- til odel og eie!


Det første jeg gjorde var å knipse bilder med begge kameraene og sammenligne resultat. Jeg har jo vært strålende fornøyd med det jeg har lånt, som er et Canon EOS 30D med linsen EFS 17-85mm. Et altfor råflott kamera til en hobbyfotograf av mitt kaliber egentlig. 
Mitt kamera er Canon EOS 550D med linsen EFS 18-55mm. Et mye rimeligere kamera enn det lånte, men tidens forskjeller har ført til at det kommer kjempebra ut i en test for sammenligning av de to. Hvitbalansen her er faktisk bedre, og det synes temmelig godt på det uredigerte bildet over. De øverste bildene i collagen er tatt med mitt kamera, og de nederste med det lånte. Tydelig forskjell!

Sorte dyr er en utfordring, så jeg testet begge kameraene på Majapus:Faktisk var mitt en smule skarpere der også. :)

Det jeg har lånt veier 784g og har vært en tung, men god følgesvenn. Selv på turer med hundene i skogen har det hengt rundt nakken min, men nå blir børen hele 254 gram lettere. Mitt kamera veier 530g. og kommer til å være snillere mot nakken på tur. 
Det lånte kameraet har mindre skjerm og 8,2 MP, mens mitt har 18 MP. Stor forskjell! 
Flere sammenligninger mellom disse to speilreflekskameraene ligger her

Nå må jeg jo faktisk si at jeg er kjempeglad for at de ønsket sitt tilbake, og er super takknemlig for den tiden jeg har vært så heldig å få lov til å låne det. Det har gitt meg en helt ny opplevelse av en fotoglede jeg tidligere ikke hadde mulighet til. Jeg bøyer meg i støvet for at de faktisk har tiltrodd meg et så flott og dyrt apparat i så lang tid. I dag skal jeg pusse det godt, og pakke det pent ned i vesken sin så det ligger trygt og godt til jeg får levert det. Har du tips til en riktig god "takk for lånet" gave blir jeg veldig glad for det. :)

Selvfølgelig måtte kameraet ut for test, så plutselig var hundene og jeg på vei ut døren.
Skarpe bilder, med naturlig og flott fargegjengivelse. 

Kast`n da! 


Så gikk vi inn igjen. 
 


Jeg har virkelig ikke mistet fokus, men fått et helt nytt. Råtassen sørget for at jeg fortsatt får mitt daglige knips. Nå kan jeg igjen puste lett og godt, mens jeg kniper det ene øyet igjen og fokuserer på øyeblikket. 


Tusen takk for lånet av det forrige min gode venn, og tusen takk for det nye min kjære! =D

*
PS: Mens jeg skrev dette måtte jeg bryte opp pga. et lurveleven på kjøkkenet, der Majapus hadde skremt en mus opp i brødristeren.. =O
Mon tro hva neste innlegg kommer til å handle om..?

Tusen takk for Kirsebæret Namaste og Ellen! Kjempeglad for at dere tenkte nettopp på meg når det skulle gis videre! Jeg tar den imot med et stort smil og takk, og tusler litt rundt i tenkeboksen før jeg sender den videre til noen jeg føler er en del av kirsebæret på toppen. =D


Ønsker alle en like flott dag som jeg selv har i dag! =D

25 kommentarer:

Namaste (jeo74) sa...

Åhhhhhh, så kjekt vennen!!!
Eg VETT kor møkje det betyr for deg, og der gjorde jammen meg din glede meg glad og ;o)
Gratulera med nytt fokus!!!!!!!

Og eg såg faktisk at du hadde fått av Ellen og lille kirsebæret mitt :o)

Prinsesse Rose sa...

Du har nettopp anskaffet deg et superbra kamera! Har hatt mitt kamera siden august og er temmelig fornøyd med mitt, akkurat samme kamera som du fikk nå! Du er allerede flink til å ta bilder, og nå som du har et godt kamera kommer du til å rocke! :)

Klem! :D

Marja sa...

Gratulerer!!!
Jeg ser verden selv gjennom en linse og skjønner hvor mye du har gruet deg til å gi tilbake det lånte kameraet! For en snill råtass da!!!! Gratulerer med nytt kamera! Kjempefine bilder:)

Ha en fin kveld videre!

Trine sa...

Det er råtassen sin, det!! Så snilt!!
Skjønner godt du er avhengig- jeg er avhengig av min Nikon, den er med meg overalt ;)
Hihi!

Stor klem

tagmydesign sa...

Såå heldig du er da!! En meget snill råtass du har!!! Skjønner at et bra kamera er viktig for deg når jeg ser på de flotte bilden du tar!!

Lykke til med videre knips!!

Klem

MøbelPøbel sa...

Så heldig er du er :)) Jeg er superfornøyd med min kjære Canon også<3 Kos deg med det:)
Vil gjerne følge den fine bloggen din videre:)

Klem Christine

Mette sa...

Heldige deg! Jeg gar ogsa a sikler pa akkurat det kameraet og har ymtet frempa at jeg ville bli sa suuuuuuperglad og at det vil vaere bade bursdag og julegave for mange ar... kanskje, kanskje... ;-)

kos deg med kameraet!

klem Mette

Roniken sa...

Så heldig du er! Jeg ønsker meg også et slik "ordentlig" kamera og så må jeg lære meg å ta fine bilder. Bildene dine er kjempevakre, både de du har tatt hittil med det du har lånt og bare gleder meg til å se dem du skal ta med det nye kameraet.
Kos deg med knipsingen.

Klems fra meg

Shy B sa...

Gratulerer!Skjønnar at dette betyr mykje for deg! Og du har ein snill mann, med stilig navn, råtass :)

Mims sa...

Så heldig du er! Snille mannen!

Velkommen til blogglandia du også, tror nok vi kommer til å trives her - virker som om det er her alle de hyggelige menneskene bor :-)

Du er jo like flink til å skrive som å fotografere, kommer snart innom igjen :-)

klem.

Pia sa...

Gratulerer med flott kamera! Og du tar jo flotte bilder, og nå blir det vel enda bedre;)

Anonym sa...

Hehe :) Misbruke meg på den måten der - hmfr... jeg skulle jo ikke komme - hadde jeg visst!!!
Grattis med fotoapperatet jenta mi ;)

Isa
halvt franske venninnne ;)

Med et lekent sinn sa...

ååh jeg gleder meg på dine vegne! Jeg kjnner meg så godt igjen, fotointeressen bare øker og øker. Med speilreflekskamera er det en helt ny verden.
Gratulerer med nytt kamera, mannen din er herlig!

mvh med et lekent sinn

Lena sa...

Mus i brødristeren? BRØDRISTEREN??? Kan ikke vente med å lese om neste innlegg - men spreke bilder, av crisp kvalitet!
Grattis med nytt kamera, jeg har modellen føre (etter først å ha hatt 350d) - and I'm in loooove too!
Jammen har du en snill råtass....

:o)

Med et lekent sinn sa...

ps. Jeg har også gitt deg en utfordring inne hos meg. Mye utfordringer ute å går om dagen. ikke føl deg presset :)

Bråkmakergata sa...

Hahaha.. jeg må bare le når jeg leser innlegget ditt, for du skriver så sinnsykt bra! Gjett om jeg skal følge med her da!
Grattis med kamera forresten! Får litt dårlig samvittighet for kameraet mitt som ligger i et skap pga dårlig linse.. Jeg burde jo bare bytte linse!!!!! aaarg..
Gøy at du vil være med i giveawayen min! Huray!!

Eple sa...

Så bra!! Snille, snille mannen og flinke, flinke huldrefotograf! Du må sørge for å takke din kjære fra oss også- for nå kan vi fortsatt få nyyte dine fine bilder her i blogglandia!!

Jeg håper at jeg snart kan legge ut noen av mine turbilder - men jeg sliter litt med å laste dem opp. Er virkelig ikke på godfot med Mac én og savner PC-dagene mine da jeg forstod i hvertfall noe av det jeg holdt på med... :-)

Ha en superfin kveld!!

Pafrika Og Belkini sa...

Nå skulle jeg bare rett innom og takke for deilig trøst og skryt og gode råd (tusen takk, det varmet!), men så endte jeg opp med å bli helt rørt av gavegleden din, og den greie mannen din!
Grattis med nytt kamera, jeg ble jo glad selv av å lese hvor glad du ble!
Nå skal jeg følge alle rådene dine (bortsett fra det med Admiralen, siden han strengt tatt er Andregasellens mann, og ikke min... ;))og gå til sengs. Det blir vel endel knipsing på deg fremover, tenker jeg! Kanskje noen fine hestebilder? ;)

God natt til deg!

Mie sa...

Gratulerer med nytt og råflott kamera! Nå ble jeg litt misunnelig kjenner jeg. Tror jammen jeg skal spandere på meg et nytt kamera til jul i år, men blir nok ikke så fancy som ditt altså ;) Vakre bilder tar du hvertfall uansett, både med gamle og nye! Interessant å se den forskjellen i hvitbalansen. Virkelig synlig! -og ps, i dag kom det hjerter i postkassa mi :) SÅ fornøyd!!! Tusen takk :) Pakken din er på vei i posten nå.

Pafrika Og Belkini sa...

Jeg ler og ler, og ser til min store fornøyelse at ryktet har nådd Andregasellen! Du skal ha takk for dagens morsomste stund her i heimen, og det er virkelig noe denne dagen har trengt! Så ikke vær flau, jeg er storfornøyd! :)

Benedicte fra "skolelyst" sa...

Med nytt kamera følger vel ny inspirasjon, og vi andre er så heldige at vi får se resultatene dine.

Andregasellen sa...

Ha ha ha ha Huldra, du har skapt latter både i den ene og den andre heimen i bloggelandet det siste døgnet.Jeg 'konfronterte' Admiralen min med 'ryktet' i går, han ble helt perpleks.Han ante ikke at han hadde en elskerinne i Bergen, så han ble meget overrasket:)Og så han som bare har vært i Bergen EN gang i sitt liv og! (Det er i hvert fall det han SIER)
En lattersalve gjør dagen bedre:)
Ha en flott og lattermild dag!!!
(Glemte å kommentere kameraet ditt, GRATTIS altså, det er et flott kamera!!!)

Hege sa...

Gratulerer så mye med nytt kamera(heldiggris!) - det der må kalles EKTE kjærlighet!:-D
Tusen takk for koselig(e) hilsen hos meg - og ha en fortsatt fin dag!
Håper du viser frem flere vakre bilder:-)
Klem, Hege.

Det lille huset med druehagen sa...

Grattis med nytt kamera!! Du er jo kjempe flink til å ta bilder!!
Dessverre blir det ikke noe bloggtreff på meg, har ikke barnevakt eller bil:(( Typisk det når noe skjer. Dere får kose dere masse, så regner jeg med at det kommer noen flotte bilder fra kvelden! Krysser fingre for at det blir flere bloggtreff i Drammen!
Klem Gro-Beate

Huldra sa...

Tuuusen takk for alle gratulasjoner! kommer til å leve i lykkerus en mektig god stund fremover ja. Ingen krypende nakkeangst for at fokuset mitt skal forsvinne fremover nå. Er så glaaad! =D

Må jo si jeg blir kjempeglad over å høre at dere setter pris på tekstene og bildene mine også. Det gir jo en enda større glede og inspirasjon til å fortsette å skrive og knipse. *smiiiler*

* Jeg har takket mannen min fra deg Eple!
* Skyld ikke på at det var meg som misbrukte navnet ditt Isa. Det var nok luringsen min som var på ferde ja. Tenkte jeg skulle ta med meg fokuset mitt og blogge en "hjemme hos deg"- reportasje en dag. ;)
* Glad for å høre du er fornøyd Mie! Gleder meg til pakke jeg også. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...