21. okt. 2010

Baderomsglimt

Det skumleste rommet man kan vise skjønner jeg, så da gjør jeg nettopp det. =O

Etter mimrerunden i gamleleiligheten, ble det spurt etter bilder fra huset vi bor i nå. Jeg har da vært på fotosafari, og smeller til med en baderomsvisning før ting blir endret på. Ting endres nemlig sånn helt plutselig her i huset,- som i helgen. Etter å ha vært på utekino på Høyt og Lavt der vi så den skumle (men akk så dårlige..) Fritt vilt 3, satte vi oss ned i stuen for å se en litt hyggeligere betonet leiefilm. Råtassen begynte å drodle litt over hvordan det ville vært å ha satt tv`n på en annen vegg, og midt i samtalen bestemte vi oss for å prøve. Der og da brettet vi opp ermene, dro frem støvsuger og  vaskebøtte og satte i gang. Resultatet er ikke helt ferdig ennå, for i dag bestemte vi oss for å bytte tv-benk, og har planer om å sette bokhyllene inn i stua. En sånn typisk bloggoppdatering med før- og etter bilder kommer nok, men i dag er det bad.
De to skumle hodene er faktisk en del av innlegget, siden de står og skuer over alle som trår sine føtter over dørterskelen der inne.

Badet er en lang tarm, med sine ca. 120x370, og baksiden av stuens ovnsvegg er den du ser på bildet. 
Elsker den veggen! Den er bygget av belegningsstein, kantstein, og med noen innslag av bergkrystall. Røff og raff, og et tøft innslag i et ellers så kjipt rom. 


På en stor, rusten spiker henger denne damen. 
Råtassen kom drassende med denne figuren etter en opprydning da besteforeldrene hans skulle flytte.
Den gangen syntes jeg hun hadde en så stor "harryfaktor" at jeg nektet å la henne få noen annen plass enn på badet, og hang henne demonstrativt opp på spikeren. Siden har hun blitt, og nå synes jeg hun er vakker. 
Hun førte faktisk til at jeg satte opp mine trehoder, som sto igjen i et skap i en leilighet vi flyttet til da jeg var tenåring. Der sto det også merkelig nok en båt med roende figurer, og denne glimter jeg frem senere.
Trommen på toppen av det andre skapet kjøpte jeg da vi var på trommekurs da jeg var ansatt i barnehage for mange år siden. Kursholderen hadde laget den, og skinnet er visst løveskinn. Hmm..


Det er mye rart man får opp gjennom årene, og noe av det er skorpionen og sommerfuglene.
Skorpionen var en gave fra en av søsteren min sine mange utenlandsreiser, og ble kjøpt med tanke på stjernetegnet mitt. Den er garantert død ja. Har sittet med torpedoblikk på den i flere år nå, og den rikker seg ikke av flekken. Nå henger den og sommerfuglene side om side rett i toalettsetehøyde, så alle som må på diddeli hos oss må nok stirre på disse. Sommerfuglene er fra tante sitt hjemland, som er Thailand. 


Enkelt og greit, og på rekke og rad. 
Toalett, vask, vaskemaskin. Rett til venstre for meg er en utslagsvask, og bak meg er den veldig-snart-utskiftbare dusjen. Der er det gamle baderomsplater med dusjen rett på veggen, og et knallrødt dusjforheng foran. Det funker- såvidt. Ny steamdusj har stått lagret i flere år på et kott, så sånne endringer skjer ihvertfall ikke plutselig her. Trådkurven inneholder alt fra tegneserier som Pondus, Nemi, Eon til lærerike (?) blader som Gatebil, Hundeblader, Hesteblader, og interiørblader. 
Noe reklame ligger det også der, for det er sånt det er greit å myse på på do. 


Vi har faktisk gjort litt med dette rommet siden vi flyttet inn. 
Som alle andre rom var det furuvegger her også, og vi gikk for en farge som plukker opp tonene i steinveggen. Det var kjøkkenskaper på veggene, en bitteliten vask uten underskap og med det klassiske lysstoffrøret over speilet. Mørkt og trist, og fullstendig hyttebad. Vasken, skapene og speilet ble kjøpt med hurtigtast på Netthandelen, og vi kjørte villig til lageret i Oslo for å hente det. 


Nei jeg har ikke bloggryddet før jeg tok bildene, men litt "blur" rundt rotet måtte jeg jo ha. 
Kurver med skrot og rot (blant annet korsettet mitt til de dagene jeg ikke eier ryggrad), sårstellsaker lett tilgjengelig i en herlig boks, og såpesaker til vaskemaskinen. 
Om noen har tips til dekorative såpeflasker mottas det med stor takk! Tidligere brukte jeg bokser til vaskepulver, og en vinkaraffel til skyllemiddel, men Råtassen min liker ikke glassdilldall, så da har jeg sluttet med det. Må jo la gutta få bestemme litt også, selv om det ikke er så dekorativt alltid. ;)


Litt dilldall på speilet har jeg da klart å snike inn. Stenen er en duftende porselenssten jeg kjøpte på Berles Gårdsbutikk i sommer. Liker så godt ordet "Harmoni" som er gravert inn i det. 

Merkelig stil på et bad sier du? Ja det er nettopp det som gjør det til akkurat vårt bad det. :)

13 kommentarer:

Bekka sa...

Så fint bad du har. Den røffe murveggen var kjempestilig, har aldri sett en sånn på et bad før - skikkelig pent og unikt!
I dag fikk jeg den flotte gaven din i posten - tusen takk nok en gang! Ble så glad og fornøyd :) Vasen var nydelig, lyset og vimplene var kjempesøte!
Klem fra Bekka

Bare Mio sa...

Kjempefint bad du har og den stilige murveggen gjorde susen.
Vi har og steinvegg, men på kjøkkenet, holdt på å male den her en dag, men det gikk over.
Synd dere ikke fikk kjøkkenet. Har skrevet i bloggen min nå at bildene jeg har lånt bare er eksempler på ting som gis vekk.
Så du er venstrehendt du også, leste en plass at de mest kreative menneskene er de som er venstrehendt og det passer på deg!
Ønsker deg en fortsatt fin torsdagskveld.
Klem fra Mio

Marja sa...

Tøft! :)
Har hørt mye om deg og sett deg rundt på andre blogger - Namaste, Eirin og Susi tror jeg. Tenkte jeg skulle stikke innom deg og det angrer jeg ikke på! :) Kjempefin blogg - og bad ikke minst! Ha en fin torsdagskveld videre.

M

Barbros lille atelier sa...

Stilig bad! Knallfint med den murveggen! Gøy å se et litt annerledes bad:-)
Vårt bad er absolutt ikke bloggifiserbart. Lys rosa fliser med måker i solnedgang og lys grå vask og toalett, kombinert med gyselige beige fliser på gulvet - helt grusomt!

Smykkas sa...

Et utrolig flott bad. Du skal ha all ære av det.

Har et rimelig fint bad, jeg også, med et par spesielle ting.

Men du, et godt råd:

Ikke oppbevar smykker på badet. Fuktigheten tærer voldsomt på stasen.

Klem

Trollmora sa...

den veggen er rå! Tror jeg må ønske meg sånn! :) syns badet ditt er lunt og spesielt jeg. Tror det passer deg. Knall rødt, hard mur og myke saker som harmoni og tøymyker på glassflaske :)

Mie sa...

Jeg hadde nok ikke gått så ofte på do hvis jeg måtte titte på en skorpion der inne :O *brrrr* Men sommerfuglene er jo vakre :) Og stilig med den mursteinsveggen. Tenkte på de såpeflaskene, det er jo bare å dekorere de med hva som helst egentlig, og så bare bruke refillposer eller helle over fra ny flaske neste gang man skal fylle på såpe. Man kan male, gjøre decoupage, lime på stoff, strikke eller sy et trekk, det finnes jo mange muligheter til å gjøre de litt mer personlige :)

illu-mina sa...

Jeg liker badet ditt veldig godt, og den skorpionen var kjent. jeg kjøpte en sånn på Portobelloroad til mitt forige liv. (han var skorpion, ja) Jeg kjøpte en edderkopp også- mest fordi jeg er redd edderkopper og tenkte jeg skulle kurere meg selv. det gikk ikke, men jeg har en viss kontroll kan man si.

EllenSand sa...

Utrolig lekkert bad! Me like! God helg fra meg :)

Eva sa...

Synes badet ditt er helt flotters jeg! Jeg har derimot verdens styggeste bad; grønn og svart linoleum, lysegrønne marmorplater, 2 forskjellige benkeplater, ikke skapdører og en vask som er alt for lav.... Drømmer om Tollbugatabada.....

meretes galleri sa...

Så stilig :-)riktig koselig! Du er veldig kreativ og di søte hjertene du har laget var kjempefine. Du har en flott blogg, artig å følge deg. Ha en flott helg med dine kreative sysler :-)Hjertelig fra Merete.

Roniken sa...

Utrolig flott bad! Litt utenom det vanlige med den murveggen. Det badet kan du trygt være stolt av.

God helg :-)

Prinsesse Rose sa...

Badet er vakkert, helt fantastisk! En dag vil jeg også ha et bad litt utenom det vanlige. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...