16. juli 2010

Nært, norsk, nytt: Næropera

Det var bitende kaldt, og vi skulle bli med på en opplevelse på Klokkergården i Lardal. Året var 2008, og opplevelsen var en intimkonsert med Næropera, og her er det dekket i et innslag av Norge Rundt :D 

"Opera på helt ny måte", profilerte de seg med. Hva ville det si? Det skulle være nært og intimt, med en mann på klassisk gitar, og en kvinnelig sopran. Ville dette være noe for oss? Riktignok er både han og jeg glad i et stort spekter i musikkverden, men dette var nytt.

Det var vakkert. Utrolig vakkert. Nært og intimt som de lovet. Dette var mennesker som ikke var svulmende og svulstige- som man kanskje kan tro opera er. Morten Bjørgan spilte vakkert gitar, og Cecilie Shilling sang som en engel. Ikke bare sang hun godt, men hun levde seg så inn, og hadde en sjarm og en skuespiller i seg som brakte frem både tårer og latter.

Vi kom i prat, og mannen min nevnte meg som behjelpelig da det ble snakk om at de sårt trengte en ny nettside for å profilere seg bedre. Enden på visa ble at vi inviterte de hjem til oss da det stengte på Klokkergården.
Besøket var hyggelig, og avtalen var at om jeg lagde nettside for dem, skulle de spille i bryllupet vårt året etter. Som sagt så gjort, og siden har vi holdt kontakten.
(Bildet er fra en annen konsert, men på samme sted. Foto: Huldra)

Morten spilte sin egenkomponerte melodi "Matilde" under vielsen, og Cecilie kom etter middagen og sang. Familie og venner som ble bedt i bryllupet var kanskje litt skeptiske til operainnslaget, men de fleste smeltet helt da datteren deres overrasket med å synge sammen med moren sin. Sa jeg de var nære og levende? Så absolutt. :)
Næropera spiller like godt på en pub som i en kirke, utendørs som innendørs. De har holdt vakre grottekonserter, i den nye operaen, og holder barnekonserter. Allsidig, nært, norsk og nytt.


Ønsker du vite mer om disse to? Ta en titt på hjemmesiden til  Næropera. da vel? Kanskje de kan komme og spille et sted nær deg? :)

Ukens bokstav på ABC i ord og bilder er N. Se mer her.

11 kommentarer:

Unknown sa...

Det va opera på ein ny måte ja :o)

God kveld i stua og god helg snuppa!

Inge sa...

Godt n-valg, det lyder som en meget smuk og speciel oplevelse..

AnnaJohanna sa...

Heisann og tusen takk for nytt tips til pizza baking. Det setter jeg pris på! Dette var jammen opera på en anderledes måte ja. Ønsker deg en riktig god helg!!

Johanna

Maria G sa...

Fint val till veckans bokstav. Opera har tyvärr aldrig fallit mig i smaken, men det är kul när musik görs på lite annorlunda sätt än det traditionella.
Trevlig helg!

Annettes space sa...

Det må have været både meget specielt og meget smukt at opleve opera som en næroplevelse :-))

Petrinetrollmor sa...

Stilig N-bidrag. Hørtes spennande ut med næropera !

Ha en riktig fin helg !

Rimkogeren sa...

Tak for din kommentar :-)
Hold da op for, hvor må det have været en fantastisk oplevelse.

Henny sa...

Sikke en god idé at præsentere klassisk musik på denne måde!

Petunia sa...

Så spennende da og så fin måte å bli kjent med nye mennensker på og stifte nye bekjentskaper på!
Flott N innlegg:)

Huldra sa...

Tusen takk for alle hyggelige kommentarer! :)

Noen like det, og andre ikke. Noen liker det på store scener, mens andre liker det mer intimt. Selv har jeg blitt oppriktig glad i Næropera, for det de gir en så unikt og spesielt. Opplevelsen med å ha disse to i bryllupet var vakkert! :)

Ønsker alle en fortsatt god helg. :)

Malys krok sa...

Det vil jeg tro var en flott opplevelse! Ikke alle som får slik underholdning i bryllupet sitt! Flott N - bidrag fra deg! takk for hilsen! -Margit-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...