2. juli 2010

Lykkeblogg! Gjenbruk, planting av ugrass og hjertebank på fyllinga :)

Gjenbruk er greit nok, men planting av ugrass..? hjertebank på fyllinga..?
Joda, det er faktisk riktig. Sier som i eventyret: "Vil du være med så heng på!" Da håper jeg jo også du sliter litt med å rive deg løs, så du henger med til enden av eventyret. :)

Det har gått noen dager siden jeg skriblet sist, og det er grunner til det. Skapertrangen er stor om dagen, og den blir ikke mindre av å plutselig få (ta til seg heter det..) nye prosjekter sånn helt på sparket.
De nære og gode naboer hadde sånn vips begynt å male postkassestativet her om dagen. Mulig det var meg som hadde inspirert til det for noen uker siden, for da satt jeg og gnukket og pusset opp vår gamle postkasse av tre. Den var sprukken og tørr, og skrek etter både stabilitet og litt vått. Fru nabo hadde kjørt forbi, og kom spaserende ned for å se hva i all verden jeg drev med. Etter en stund kom Herr nabo også kjørende, og han ga meg utfordringen med å lage lignende postkasse til dem. Sammen fant vi ut at det første som egentlig burde blitt gjort var å male og fikse selve stativet. Som sagt så gjort, og plutselig var det påbegynt.
Naboskap er fellesskap, og felleskap er samarbeid. "Jammen da tar jeg den andre fargen", sa jeg, og da ble det dagens prosjekt.
Naboens røde + mitt hvite blir rent, nytt og pent. :) Må ta et strøk til, men det blir en annen vakker dag.

Så var det gjenbrukssiden. Arbeidsrommet er fullt av ting og tang uten plass, og esker er en fin ting vet jeg. Samlet sammen noen og fikset de på eget vis.


Tips: Ser du at to av de har fått vinduer? Tilsynelatende ubrukelige plastbokser og lokk kan brukes til så mangt. Det avlange er skåret ut av en boks det en gang var sukkersøte havreflarn i, og det runde er rett og slett toppen av et brusbeger. 

Flere gamle saker er funnet frem fra glemselen. Noen påbegynte, og noen ferdige.

 
Trefatet og den røde bollen er pusset og avventer videre skjebne. Mulig jeg bare pusser litt mer på det brune og lar det være, for vi har flere brunbeisede treboller og trau.
Nøkkelskapet er fortsatt uberørt, men jeg har en plan. Den lille bollen ble kun pusset og malt, så nå kommer den faktisk til å bli brukt.
Så var det brettet da.. Stakkars brettet sitt som jeg var veldig nær ved å ta med på fyllinga. Det er faktisk dere bloggere sin fortjeneste at det ikke ble adoptert bort, for idèen til å pusse det opp og ta det i bruk kom fra Blogglandia. Nå står det midt på stuebordet og gløder rent og hvitt. :)


Hva det står sa du?
All messed up.
Min rare måte å fortelle at her skal det ikke rotes i huset, for det er kaos nok i hodene til oss som bor her. ;)Fyllinga ja. Jeg kommer nok dit om en stund, men ikke heeelt enda. ;)
Nabo`n er storbonde med griser og jorder. Da han hørte vi skulle bort med søppel spurte han pent om vi ikke kunne ta med en hel drøss med tomme plastflasker som hadde inneholdt ugrassmiddel til jordene. Det skulle bare mangle at vi ikke gjorde det, for vi lånte både bil og henger for å få utført jobben da vår bil mangler hengerfeste. Mens mannen min lastet flaske på flaske, tok jeg meg en fotorunde.


Hadde det ikke vært for at det er spesialavfall skulle jeg gjerne tatt til meg noen av flaskene.
De var jo vakre!

Så var skrot- dagen kommet, men først skulle jeg vaske hus for å ta imot en gjest til et møte. I en røykepause midt i rydding og vasking sto jeg og tittet ut på alt ugrasset som titter opp av grusen på gårdsplassen. Det må lukes snart! -Eller det krever en real runde med RoundUp.. Noe av det var jo faktisk ganske vakkert, selv om det lever på plasser der det ikke skal stå. Hva med å plante noe av det i potter? Pynte opp litt i hundegården? Sette en i potten ved inngangen? Lage et lite stilleben på kanoen som henger på veggen? Litt grus i noen potter, litt luking (hurra!), litt jord fra en grøftekant, og vips- ble lettstelte, nøysomme planter plassert både hist og her. 


Mannen min ristet på hodet som vanlig, men syntes det ble ganske røft.

Så kommer jeg da endelig til fyllinga, der masse skrot og rot fikk sin rette plass. Dvs. det er jo ikke lenger fyllinger, men returpunkt. Jeg liker det at ting sorteres og kan få nytt liv ved å smeltes om, eller gis videre. Her i dalen er det en krok der folk kan sette ting som fortsatt er hele og pene, og ikke fortjener å skrotes riktig enda.
da jeg gikk inn med min eske med sånne saker, tok jeg en runde og fant små gleder. Se bare:

Et julegardinsett jeg kan sy noe nytt av, lyse potter å bruke til pensler, penner og annet på arbeisrommet, og en herlig liten blå potte (som allerede er beplantet med ugress). Noen av de lyse pottene har ikke engang vært brukt, for lapper fra plantasjen lyser hvite og rene ennå.
Jovisst var jeg glad for disse tingene, men det virkelig hjertebankfunnet er her..


Se så vakker! Ihvertfall i mine øyne. :)
Jeg skal pusse opp et av rommene i huset til arbeidsrom, og hadde tenkt å lage en liten sitteplass. Nå trenger jeg ikke lage "fantasiprosjekt" (som mannen min så pent kaller det når jeg snekrer), for denne smetter rett på plass. Sofaen er av et godt merke (Hjelle) og det er ingen som helst slitasje på den. Ikke fatter jeg hvorfor ikke denne har blitt solgt isteden, men det er jo jeg bare lykkelig svimmel for. Fargen er perfekt, og blir rommets plett da resten skal gå i lyse toner. 
O lykke! Nå skjønner jeg virkelig hva som menes med hjertebankfunn, for hjertet mitt sto i full galopp i flere timer etterpå. =D
Tenk å finne sånne saker- helt gratis! 

På hjemveien slo vi oss ned ved elven med en kald cola. Jeg med et digert glis, som smittet godt over på mannen min (da han etter litt murring innså at dette var et skikkelig kupp, og smilet smittet over på han). 
Det er vakkert her vi bor, og jeg deler gjerne noen glimt med deg.

  

Blomstrende gleder plantet av hagelaget i en båt ved sentrum, og duftende Peoner i spisestuen.

Så fant jeg også årets første jordbær i hagen. Det finnes ikke mange jordbærplanter her lenger, så disse lyste veldig så hyggelig mot meg. Mannen min fikk bli med på bildet som håndmodell. ;)


Hjertet dunker fortsatt over sofaen som har fått venteplass i stallen, enn så lenge. Der må den stå til jeg har fått pusset opp rommet mitt, og den selv skal vaskes og renses før den får sitt endelige hjem.
Hestene er på sommerbeite, og stallkatten er lykkelig over en myk liggeplass imens.

Er det rart lykken er stor om dagen??
=D

13 kommentarer:

Fru Strøms Kvardagspussel sa...

Hei!Trivelig at du vil være med på min Give Away. Jeg trekker på søndag ☺ Lykke til ☺
Klem fra Fru Strøm

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ohoi, for en aktivitet. Gratulerer med flott hjertebankfunn. Det kastes alt for mye fullt brukbare ting, ja. Jeg blir så glad når vår "søppel" kan komme andre til nytte. Ikke alltid så greit å bli kvitt ting heller. Vi har et dusjhjørnte som ikke ga napp på Finn, så det havner nok på fyllinga i løpet av sommeren, og det er jo egentlig veldig synd.

Anonym sa...

Hei, hei
Herlig innlegg du har skrevet.
Storkoste meg og lese om all aktitiviteten.
Her kommer jeg tilbake.
Ønsker deg en fortsatt fin helg.
Klem fra Mio

Roka Design sa...

Heisann:)

Takk for hyggelig hilsen:)
Kjekt at du ville følge bloggen min:)
La meg til som følger hos deg jeg:)

Ønsker deg en flott søndag:)
Klem fra Kari:)

lisje astrid's husblogg sa...

Hei♥
Så mykje flott du viser fram og skriver her!
Ei kreativ og flott dame!

Tusen takk for koseleg helsing frå deg♥

Koppane har eg kjøpt hos Farmors krambod i Ulsteinvik.Dei har ikkje nettbutikk,men ei heimeside du kan gå inn på.Dei sender deg nok koppane om du vil:)
www.farmorskrambod.no

Merket på koppane er Bastion.

Ellers så har eg link til sida deira på venstre side av bloggen min.

God søndag♥

Klem frå Astrid:)

Bettum Villa sa...

Hei og hå!
Så morro at du ville være med på min give away :D

Og morsomt at jeg da fant din blogg! Er det tilfeldig bilder fra Svarstad eller? Synes bare jeg kjente igjen det hvite huset ;P...
Ønsker deg en kjempe fin dag! Klem Madelén

Huldra sa...

Oi og hoi, så mange hyggelige kommentarer! Nå ble jeg kjempeglad og smiler fra øre til øre her. =D

Tusen takk for lykkeønskninger fru Strøm, og håper du får gitt bort dusjhjørnet Elisabeth. Det er ikke mulig å lage noe av det da? aner jo ikke hva det er lagd av, men skulle det tilfeldigvis være gjennomsiktige plastvegger så går det jo an å lage skap eller noe sånt? Det er veldig synd å kaste ja, og jeg holdt nesten på å ta med meg en barneseng og barnestol også. Fikk superlyst til å pusse de opp, til ny glede for andre som muligens ville satt pris på det. Hadde jeg tenkt litt lengre den dagen så skulle jeg jo gjort nettopp det, men men..

Så moro å høre dere vil følge med litt hos meg ,Mio og Roka! Skal inn og titte litt mer inne hos dere også- vær sikker! =D

Tusen takk for hyggelig kommentar tilbake Astrid, og takker for tipset også. Da skal jeg gå inn og se om jeg finner de- og om de finner sin plass hos meg etterhvert. De er jo bare så smilende vakre der de lyser mot meg inne hos deg. :)

Jovisst er det Svarstad. Moro at det finnes noen som vet hvor denne plassen er. :)
Har du kjente her- eller er du kanskje herfra? Vi er innflyttere som stortrives her i Hulderdalen. Falt pladask for huset vi bor i, og ramlet enda bedre på plass da vi ble kjent med sted og folk. Her er det godt å bo ja. :)

Ønsker dere alle sammen en solskinnsdag!

Anonym sa...

Hei igjen,
takk for koselige kommentarer hos meg og at du vil følge bloggen min. Jeg har lagt meg til som følger hos deg også.

Vår lille vovs er 2 år nå og hun er blandingshund, så snart jeg kommer med kameraet stikker hun vekk eller snur seg vekk. Jeg har prøvd alle utenkelige og tenkelige måter å ta bilder på, men det skal ordne seg til slutt.

Når det gjelder strykemerker har jeg ingen erfaring, er mitt første forsøk jeg viser på bloggen min. Og at det svarer seg å følge bruksanvisningen er en annen sak. Jeg ødela det ene av Guardian Angels for jeg brukte ikke noe hardt under da jeg strøk.
Har også lurt på å kjøpe ark selv og prøve, blir spennende å se og høre dine erfaringer.

Hvit løytnantshjerte er en ener i hagen, jeg klipper vekk visne blomster og den har blomstret siden jeg kjøpte den.

Ønsker deg en fortsatt strålende søndag, er glad jeg fant bloggen din via Hageblogger.

Klem fra Mio

Roka Design sa...

Hei igjen du:)

Takk for tipset:)
Ja det ble en billig affære det der...flotte røtter..
Nei huff neste gang blir ikke bilen brukt iallefall:)
Klem fra Kari:)

Unknown sa...

Heisann du snuppa!!
Såg akkurat at du hadde kommentert så fint på "reisebrevet" mitt, men vett ikkje om du fekk med deg at du faktisk vant ein trøstepremie hos meg? :o)

Linka te bloggen din, håpe det e greit.

Så send meg mail, så får du ein liten pakke i posten ;o)

jeo74@msn.com

Bergljot sa...

Takk for koselig kommentar i fjasebloggen;-) Fin blogg du har - nå har jeg bladd meg gjennom mange flotte innlegg og bilder. Gleden var stor da jeg fant et bilde av spælsau - er vokst opp med (nei, ikke blant...) slike!

Pia sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer i bloggen min!
Bra at du finner saker og ting som kan "få nytt liv"! Sofaen så jo kul ut - herlig farge!
Ha en flott sommer!

Erika sa...

Takk for at du vil være med i Kreative Kvinner!

Ved å samle alle kreative blogger på et sted blir det lettere å finne "likesinnede". Fantastisk om vi kan inspirere hverandre med bilder, tanker og ideer. Du er nå lagt til på siden og hver gang du legger inn et innlegg blir din blogg å finne øverst på listen.

Tusen takk for bilde av brettet!

Vi sees! Erika :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...