31. des. 2013

Huldras årskavalkade

Årets slutt er verken en slutt eller en begynnelse, men en fortsettelse, 
med all den visdom som erfaring kan fylle oss med.


Så var det den tiden igjen da, som man minnes året som gikk, og ønsker det nye velkommen. 
Her er en liten kavalkade av Huldras bloggår 2013.

Januar

Jeg startet året friskt med å bli med i Stop Shop og fokusere på et shoppingfritt 2013. Jeg klarte det faktisk i ca et halvt år, men så kom utfordringene på rekke og rad, og jeg måtte snu litt på tanken. Jeg fortsatte med å kvitte meg med ting og handle så lite uvettig som mulig, men helt shoppingfritt ble det ikke. Rett før kjøpte jeg skjellampen jeg har blitt så inderlig glad i. Den hang jeg aldri opp i den gamle bygårdsleiligheten, for denne måneden fikk jeg oppsigelse og måtte begynne å tenke på flytting- igjen. Bygget var gammelt, trekkfullt- og ikke minst lekk, og nå skulle huseieren flytte inn og få fiks på dette. Året startet med å titte seg om etter et nytt sted å bo, etter å ha bodd her kun litt over et år. Dette var virkelig ikke riktig måte å starte året på.. 

Februar

Februar var jeg temmelig bloggfraværende, men jeg begynte med å legge inn visdomsord hver fredag. Det hjalp når det ble lange dager mellom hvert innlegg. Jeg var sliten og mye dårlig, og all energi gikk rett og slett til dyra, sjarmøren og det å lete etter ny bolig. 

Mars
Mars ble et godt bevis på at bloggen hadde godt av disse "tankefulle fredagene". Ikke et eneste personlig innlegg, men bloggen levde bittelitt med visdomsord likevel. Jeg kommer til å fortsette med dette gjennom neste år, og en hel mange måneder ligger allerede klare. 

April

Denne måneden var jeg to ganger på Oslotur. En gang sammen med min (halvt) franske venn som var så utrolig snill å kjøre meg både frem og tilbake, og sjarmøren som møtte oss i byen. Uken etter måtte jeg tilbake, for da var det ny samtale med doktormannen jeg var der for å møte. Det var i april jeg fikk bekreftet at jeg har diagnosen ME. Beintøft å få vite man har noe som er så invalidiserende som dette er, og som det heller ikke finnes noen kur for- enda. Forskningen er i gang, men det går meget sakte. Bildet er fra Vår Frelsers Gravlund, der sønnen min, sjarmøren og jeg tråkket gjennom på vei fra doktor`n. Tenk så mange storheter som ligger der. Helt rart å se de kjente navnene på rekke og rad. 
Ferden gikk til et spisested så vi fikk feiret bursdagen til sønnen min litt sånn på etterskudd. Jeg sitter og smiler så godt over at disse to støttet opp om denne dagen, og at vi fikk avsluttet den med smil og klemmer. 
April ble også måneden jeg bestemte meg for å prøve lykken som samboer med sjarmøren. Det måtte da være et godt tegn å få regnbuen inn på dynesnippen? Det var vanskelig å finne en bolig med plass til meg og dyra, og sjarmøren insisterte på at dette var riktig. Følg hjertet! sa han. Jeg gjorde det.. 


Mai
Nå ble det et hyggelig innlegg med 17. mai feiring i Drammen på dagen, og avslutning av dagen hjemme i Tønsberg om kvelden. Det var så hyggelig å kunne feire med familien først, og nyte det herlige fyrverkeriet de skyter opp over vannet om kvelden i Tønsberg. I 2014 har de 10 års jubileum, så da blir det nok ekstra spektakulært.

 Dette var også måneden jeg var så heldig å være en av fem vinnere til å møte Trinny og Susannah på Floyd i Tønsberg. Alle fem fikk tips og triks til påkledning for sin kropp, og var så heldige å få hver vår kjole fra kolleksjonen til disse herlige engelske damene. Så vet jeg nå at jeg er en vase, og fikk et morsomt minne for livet :)

Juni
Ah.. Herlige sommer! Denne måneden feiret vi sankthans på en gammel og fin hytte på Tjøme.  Oh, sweet summer og deilige sankthans med latter og moro, og ikke minst en masse karaoke :D


Denne måneden kom det et bittelite glimt av hvordan det begynte å se ut i det nye huldrehjemmet.

- og rett utenfor døren.


Juli 

Tilbake på Tjøme der jeg satt hver eneste dag i hytteveggen og leste sakte i en bok, og dyppet tærne i vannet da det ble for varmt. Hunden nøt også disse dagene i store monn, for han fikk bade og gå kveldsturer sammen med Huldra og sjarmøren da solen gikk ned. Det var den beste uken i hele sommer, og hele juli ble full av deilige sommerbilder her i bloggen.


Denne måneden var god, og jeg blogget mye om masse. Sommerglimt, tipsinnlegg og visdomsord. Jeg samlet også alle bøkene jeg hadde lest dette halvåret her

August

Denne måneden skrev jeg et innlegg "i nabolaget" om Tønsberg og Nøtterøy, som jo er ganske så spesielt. Nøtterøy har kun en eneste bro man kan kjøre over til fastlandet, og i nyere tid har de fått Kaldnesbroen som er en gang og sykkelbro. Jeg bodde rett på enden av denne. Joda, jeg hørte såvisst bryggelivet ved å bo så nærme ja.. Vakkert, men utrolig støyende.
Ellers lekte jeg meg litt med bilder, og fortsatte med visdomsordene. September

Så ble det høst, og Huldra flyttet- igjen.. Det ble noen korte måneder i samboerskap, og Huldra og dyra havnet i Holmestrand. Enda en flytterunde ble en kraftig påkjenning, men det gikk det også med superinnsats av familie og venner. Jeg skapte meg et nytt hjem, og brukte verandaen så langt det lot seg gjøre. Endelig kom skjellampen opp, og jeg ble med i en NIB utfordring med blant annet dette bildet. 

Jeg fikk noen fine dager alene med hunden min og dyra til min (halvt) franske venninne da jeg var hundepasser en helg i Lardal, og var også noen dager hos moren min i "penthousen" hennes som jeg kaller det i Drammen. Hun amputerte benet i fjor, og det var godt å se at hun er oppe på to ben igjen. Sakte, men godt. Vi skravlet hull i hodet på hverandre, spiste kinamat og drakk vin, og søsteren min tok med en venninne og spiste sushi sammen med oss. Jeg ble også med venninnen min på hundeutstilling på Drammen Travbane, og nå kom jeg jo på alle de bildene jeg har derfra som skal få et eget innlegg. Jeg har jo kun delt de skjønne whippetene enn så lenge.


Oktober

Oktober var nok en måned der jeg var ganske på felgen, så et høydepunkt var å klare å være med på inspirasjonskveld på Fargerike Gjert  (og Lille Homlestrand) der jeg fikk møte de hyggelige NIB- jentene. De smiler forresten litt hoderystende når de blir kalt "jentene", for de er jo voksne damer :DI oktober ble også denne lille jenta født, så nå er jeg bestemor. Fosterdatteren min har fått seg en herlig liten familie, så da vokser jo min også. Velkommen til verden lille venn :) Denne måneden fikk jeg også min første oppgave som Buzzador, der jeg buzzet dette herlige lyset som jeg også loddet ut et eksemplar av i november. 

November

I november gikk jeg mer eller mindre i hi, men shoppet julegaver fra nettet, og sørget for å gjøre hjemmet mitt enda lunere og hyggeligere. I løpet av månedene hadde jeg nå byttet ut en del møbler mot ting som passet bedre inn i mitt nåværende krypinn, og jeg gikk på mange turer med hunden i nærmiljøet for å gjøre meg kjent. Denne byen er så stille og rolig at den passer meg perfekt.  

Jeg gikk mye i pysjen, og hadde det jeg kalte lune novemberdager med frostrim på. Masse tid til ettertanke og egenpleie. Året har vært ganske turbulent på så mange vis, så dette var måneden jeg rett og slett trengte å tenke på.

En veldig hyggelig opplevelse denne måneden som jeg ikke har blogget om, var at familie og venninnen min kom og feiret bursdagen min. Det var virkelig månedens høydepunkt :)Desember

Det kom faktisk snø! Den aller første snødagen var både hunden og jeg like barnlig glade, og han spratt rundt og boret nesen i snøen, mens jeg forsøkte å knipser bilder med den lekne hunden i bånd. Det er jammen ikke lett, men en artig utfordring :)

Dessverre varte det kun en liten uke, for lavtrykket kom og tok rotta på både vinteren og formen. Høydepunktet denne måneden var besøk av fosterdatteren min med den lille skjønnasen, og å klare å få feiret juledager med familien. Hadde det ikke vært for min vidunderlige (halvt) franske venninne som kjørte meg rett til døren lille julaften og hjem igjen 1. juledag, tror jeg neppe det hadde gått. Jeg vet jeg hadde kort lunte og bet hodet av noen personer disse dagene, men heldigvis var det mer av smil og de gode øyeblikk enn bittene. Julaften var vi hele 14 personer og 7 hunder, og jeg kan likevel si at det var en god og rolig julefeiring. Ganske så flott :)

Takker så mye for det gamle, og måtte det nye bli enda bedre. Selv går jeg inn i en ny tilværelse som ufør, og det er både sårt og godt på samme tid. Håper såvisst på et rolig år, for nå har jeg hatt noen år som har vært litt over toppen turbulente. Det er ikke så blankt og skinnende som det ser ut som på overflaten, men det man ønsker å dele og minnes er jo det gode, ikke sant? Jeg er rett og slett utrolig takknemlig for alle de små tingene i livet. 
Nyttårsønsket mitt er rett og slett rooo.. 

Kose dere masse i natt, hvorenn dere er! :)


1 kommentar:

Anonym sa...

En god beskrivelse av et merkelig år, som du har hatt. Håper du kommer til å klare å være mer ute i frisk luft og dagslys i året som kommer.
Veldig glad i deg <3

Din halvt franske venninne ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...