12. nov. 2014

Så hvordan går det..

..med paleo light- måneden min?

Joda, etter enn så lenge 12 dager har jeg lært en hel masse.

Jeg har lagd steinalderbrød, der jeg byttet ut mandler med hasselnøtter, og olje med ekte meierismør. Jeg har laget vegetarwok med risnudler (og "syndet" med litt soyasaus").Deilig smoothie av avokado, banan, kokosmelk, honning, blåbær og kanel.


Yummi wok med blant annet rødkål og bacon,


og jeg har lagd en ovnsrett av torsk, med egg på toppen. 


Snacks abstinensene er stooore, så jeg har gumlet mye nøtter, gulrøtter (som jeg gjør ellers også), og jeg forsøkte meg på å lage søtpotetgull. Det ble sprøtt i kantene, mykt i midten, og noe så utrolig kvalmende søtt.. Ble ikke overvettes glad for oljelukten som hang som en tung, fet sky i leiligheten etterpå heller, så det tror jeg neppe at jeg gjør igjen. 


Jeg har til og meg klart å feire bursdagen min uten å spise en eneste kakebit eller annet som ikke er lov, og det må jeg si også var takket være flotte familie og venner som respekterer at jeg har denne måneden. Jeg hadde litt smått på lurt til de besøkende, men spiste ingenting av det selv. Familien lagde en diger salat, og stekte opp kyllingvinger som lå i ikke-paleo delen av fryseren. Selv hadde jeg kidneybønner i salaten så jeg fikk i meg proteinene, noe jeg bruker som ikke ligger under paleo. 


Jeg har også lagd hjemmelaget salsa, is av frossen banan, kokosmelk og kakaopulver, og hjemmelaget guacamole som jeg har brukt som pålegg sammen med egg og grønnsaker. 

Om jeg har merket noen helsemessig endring? 
Dessverre.. Ingen what so ever faktisk, så jeg tar nok denne måneden med meg som ren lærdom, men kommer ikke til å ha dette som livsstil når måneden er omme. Jeg kommer til å fortsette med å forvelle grønnsaker og ha i fryseren så jeg kutter ned på poseretter og annet halv- og helfabrikata, og jeg skal fortsette å lese meg opp om mat og næring. Jeg er nok mer en kvasiveggis enn en ren paleoperson, for jeg liker bønner og linser bedre enn jeg liker kjøtt, og jeg er altfor glad i ris, pasta og oster til å slutte helt. Men! Jeg skal fortsette på en så sunn og god vei som jeg bare klarer, og fortsette med å holde meg ganske så greit unna sukker og hvete. 
Imens tråkker jeg videre i min paleo-light måned og lærer enda mer :)


Jeg har kjøpt denne boken som skal brukes masse både nå og når måneden er omme, 


..og jeg må innrømme at jeg har dette på ønskelisten til jul.. ;)
Se også:


3 kommentarer:

DeniseinVA sa...

I would say this has been an excellent start, the food looks wonderful! I have picked up a few ideas for myself, thank you :)

Sommar i Sverige sa...

Hej Kikar in efter ett långt uppehåll av bloggande. Ser att Du kämpar på med mycket gott i matväg. Det är bra, det finns så mycket som INTE är bra som lockar i affärerna.
Kika gärna in till mig om du vill och har tid och lämna gärna en kommentar.
Mvh/Ulla

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å herlighet det så godt ut ! Nå ble jeg skrubbsulten :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...