19. nov. 2010

Purple Haze

Jeg går i et påvente av en lilla rus om dagen. Denne gode blandingen mellom blått og rødt, som skaper kalde og varme nyanser av nettopp lilla. Ventetidens farge til advent, fargen som gir en fornemmelse av tykk fløyel, kongelig prakt, kunst og teater. Lilla er også fargen som sies å fremme kreativiteten. 


For å bruke den store kraften i lilla riktig, må man være vis, ydmyk og moden.


Les Aftenpostens Den Lilla kraften om du ønsker vite mer. 


Purple Haze er overskriften, så da synes jeg virkelig sangen skal få bli med. Hva Jimi Hendrix egentlig mente med denne teksten er høyst diskutabelt, men tolk den som du vil. Trykk play om du vil høre. OBS: Rocka musikk, for deg som ikke liker sånt. ;)


 


I går slang jeg et lilla skjerf rundt halsen, og fikk bli med på shopping med min (halvt) franske venninne. Fullstendig lilla i blikket. Da vi kom hjem lå det pakke fra Mies mirakler i posten.


Duk, telysholdere i fleng, engler, stjerner og hvite lys jeg har en juleplan for.
Masse rart på salg hos Nille.
Neida, vi har aldeles ikke tyvstartet med julepynting. To av telysholderne måtte likevel settes på stuebordet og testes ut. Bare sånn bittelitt for å sjekke stemningen.

Min særdeles dårlige venninne lurte meg trill rundt til å kjøpe en forferdelig kjole i en gyselig lilla farge. Faktisk lurte vi hverandre og kjøpte den begge to. Urk, som jeg hater den! Ironi? Nei det har jeg ikke sett.. ;)
Gyselig kjole fra Sparkjøp. De hadde forresten noen forferdelige  støvletter (som tydeligvis ikke var ment for storfotede), og en like grusom kåpe i lilla. 

Siden vi er inne på klær, passet det meget godt å smette inn et bilde av klærne jeg fikk av søster`n med familie forrige helg.
Alle jenter "må" visst ha et Ed Hardy plagg. Visste ikke det jeg, men skjorten var tøff med nagler og slanger og greier. Kjolen var med i pakken, og både farge og snitt var høøøyst ukledelig. 
Tenker jeg kaster en av de sånn lett på skrotten på søndag, da vi skal førjulsfeire med familie som reiser bort i julen. Fiiine kjolene sine! =D

Her er innholdet i pakken fra Mie! =D

Jeg var så heldig og vant en av trøstepremiene i lotteriet hennes og premien ble et stilig kors, spekket med "diamanter". Hadde planer om å bruke dette som en del av kledningen til 80 tallsparty i kveld (litt sånn Madonnalike), men "Madonnaen" ble kosegenserkledd og sitter i sofaen med kjæresten. Da blir korset heller en del av juledekorasjonen, sammen med den yummi polkastangen som lå i pakken. Korset lå i en nydelig liten pose med gulldekor. 
Tusen takk for skjønn premie Mie! =D

Mie og jeg har hatt en liten byttehandel tidligere, der hun fikk tre av de tapetserte hjertene mine, og jeg fikk en skjønn liten turkis pusebolle, og to knagger fra Mies lopper. :)


Knaggene passet perfekt ved siden av ovnen til utstyr som hører ovnen til, og på hyllen over ovnen står nissen som passer på huset hele året. Nissefar er gitt av søster`n for mange år siden. Gode nissen sin, som ikke trenger annet stell enn et smil og litt støvtørk avenogtil. :)

Ting og tang bringer smil og glede, men den største gleden er likevel de nære jeg er glad i. Avslutter dermed dagens innlegg med en collage av nattlig lys over dalen, kalde grener og tåkedisen som lå stor og tykk her i dag, og hund, katt og Råtassen min sovende i sofaen.

Den lilla rusen ligger og vaker, men tingene er pakket ned til neste helg. 
I dag er det  35 dager til jul!

Er du forberedt?

18 kommentarer:

Huldra sa...

Glemte jo å si at Mies Lopper har lotteri på gang! Ta en titt på høyresiden min om du har lyst til å være med. Der ligger linken til hennes lotteri, pluss maaange andre interessante lotterier.
Ønsker alle en god helg! :)

Pia sa...

Lilla er en flott farge!
Ed Hardy t-skjorter har alle ungene, men det er nok fake så det holder - kjøpt for en billig penge i Thailand...
Ellers så likte jeg veldig godt den lampa du hadde på Hviit-ønskelista di - jeg rakk liksom aldri å lage meg ei sånn ønskeliste sjøl, så jeg får krysse fingrene for at kanskje du vinner;)

Ha en fin helg!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så gøy å se så fine bilder av tingene mine (som nå er dine!). Ser ut som både puseskålen, knaggene og premien din har funnet seg til rette. ;) Glad for at de har fått seg et nytt godt hjem *♥*

Trollmora sa...

ååååå så mange fine saker og ting og gyselige klær :) hihihi... (syns den kjolen var kjempelekker forresten)!

Er innom for å ønske deg en goooooood helg!

Jeg håper dagene er snille med deg og at Råtassen helgetafser litt sånn innimellom :)

Klem fra Trollmora

Merete sa...

Hærlig innlegg og mange flotte bilda !:-) Som jeg har sagt er din blogg så fargerik :-)
Ja tenk at det er desember snart og alle julegavene som skal handles. Helt siden antikken har det vært alminnelig å gi hverandre gaver i forbindelsen med årskiftet, angivelig fordi det skulle bringe lykke i det kommende år. Med innføringen med kristendommen ville kirken forklare at den allerede eksisterende julegaveskikken hadde sammenheng med gavene fra de tre vise menn til jesusbarnet. Det har vært funnet helt i fra middelalderen tre snitt som synes å være laget for dette formålet med julegaver. Og en av di det første julekortet i nyere tid ble tegnet av en britisk kunstner Harsley ca på 1870-tallet. Og den første norske julekortnissen ble tegnet av wilhelm Larsen ca 1883. Og så ble nok Bergslien den fremste norske nissetegner. Han laget nissen humoristisk.Småe nisser,store røde luer og langt hvitt hår. Det er utrolig spennende å lese om julen langt tilbake om foskjellige skikker osv. Det er bare helt utrolig hvor mye julen er forandret i fra gamle dager. Men jeg elsker å ligge på sofaen å kose meg med julegodt og gode julefilmer :-)Hærlig med jula :-)Du verden hvor mye jeg skrev... Ønsker deg en fin helg med dine :-)

hobbyvimsa sa...

Herlig lilla innlegg..kos deg med både 2 beinte og 4 beinte :) i helgen!!Klem Linda:)

Smykkas sa...

Lilla er en nydelig farge, og jeg misunner litt alle som kan bruke den. Med mitt røde hår blir det rett og slett helt kræsj. Greit nok at jeg nå farger det, men jeg er født rødhåret altså.

Fram til ganske nylig hadde jeg også problemer med å få til noe med lilla perler, men det har endret seg.

Kan du ikke bytte kjolen? Eller har du allerede kastet kvitteringen?

Nille har utrolig mye flott til en rimelig penge, og når jeg er på senteret slenger jeg alltid en liten tur innom.

Klem

Shy sa...

Elsker lilla og digger Hendrix!
Og jula og førebuingane tek eg med knusande ro!

Katrine K sa...

Jeg liker lilla..!

Trollmora sa...

Svar fra 1 stk Trollmor :)

Åh.... jeg er jo egentlig litt linselus jeg Huldra, men jeg har lovet min familie å være anonym her inne :) Men noen små drypp blir det sikkert sånn smått om senn :) Ikke at det er noe å holde på altså... jeg er vel mainstream og vel så det sånn når det kommer til utseendet!

Nei..... altså.... det er jo det røde håret på avatar-bildet ditt da som spilte meg et puss sikkert.... jeg så for meg at du var litt sånn mer fotformsko-type kanskje? Lilla hår og flagrende gevanter? hehehe... jeg vet ikke... men nå, når jeg tenker på det så kunne du jo ikke sett ut annerledes enn du gjør :) Fin dame! :)

Takk for hyggelig tilbakemelding på scrappene :)

Goooooooooood lørdag!

Carina Dale sa...

Lilla er virkelig en flott farge, som passer hele året! ;-) Og, med din beskrivelse, fikk den noe stort over seg.

Pafrika Og Belkini sa...

Lilla it is! Når jeg leste innlegget ditt begynte plutselig Prince's Purple Rain inni hodet mitt. Dene er jo fin, men kan være litt lei å bli kvitt. På den andre siden er den er grei avløsning for partysvenske, som har spilt 24/7 den siste tiden. Vi snakker fortsatt på innsiden av hodet mitt. Hvorfor får jeg aldri noen rolige Bach-symfonier på hjernen, spesielt før sengetid?? Det har kanskje noe med eksponering å gjøre.. partysvenske er jo overalt for tiden. Men jeg liker den!

Fine klær du har fått deg, fin mann og hund på sofaen, og kos deg med familiebesøk!

Trollmora sa...

For noen, ikke bare koselige og trivelige men; GENERØSE kommentarer du har lagt inn hos meg.... Jeg blir både ydmyk, liten og litt rød i kinnene. Veldig arti og litt "fniseflaut" at man får skryt og at mennesker "leser" en... :)

Takk skal du ha... for at du er du og at du er her :)

Mims sa...

Hei, ble litt stressa når du sier at det snart er jul..skjønner nå at nei, jeg er IKKE klar..kanskje fordi jeg istedenfor å vaske tak og vegger sitter foran PC'en og ser på dine vakre lilla bilder? Mye hyggeligere å være her hos deg. Jul blir det uansett :)

klem.

Susanne sa...

Lilla liker Susanne, og Susanne liker lilla. Også topper vi det hele med å like Huldras skriverier. Ja, det var sånn det var, gitt. For sånn er det bare. :)

Huldra sa...

Hurra for positive damer, og lilla farge! :)

nå må jeg gå og fortsette på å gjøre verden min hvit. Dvs. at arbeidsrommet mitt faktisk ser ut til å bli ferdig snart. På tide kanskje, siden vi har holdt på i snart to måneder? ting tar tiiid i Huldreheimen, men hver endring gjør godt. Målet er langt der fremme, men det er der. :)

Unknown sa...

Du e goood vennen!
Nok et nydelig innlegg fra Huldreheimen, og kjekt med ny info om yndlingsfargen min :o)
Klikke meg nok inn for å lesa mærr seinare, men nå har eg uhyre begrensa kapasitet. Eg betale jo nå for helga i Trondheim, men det var sååå verdt det! Eg blir heilt varm i hjerta ved tanken :o)

Gratulera så masse med nye kler og premie. Tenk, eg var så heldig å vinne hos Romatisk Retro eg, så nå GLEDE eg meg te å velga meg smykkerier! :o) Føle meg så heldig for tida altså!

Eg sende masse klemmar eg vennen, så komme eg sterkare tebake tenke eg ;o)

Digge nye looken på bloggen din forresten!!!!!!

Bråkmakergata sa...

Fikk litt sjokk når jeg leste siste setningen: 35 dager igjen til jul???!!!!! Hææææææ? Shit. Jula kommer alltid like overraskende på!
Liker forresten og veldig godt lilla! Fin fin farge :)
Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...