10. jan. 2011

Jul og nyttår 2010

Først og fremst:
Godt nyttår alle sammen! =D

Siden det er så lenge siden jeg har blogget, bør du belage deg på en storm av en billedkavalkade her.
Du er hermed advart. ;)

Starter med en skjønn premie jeg vant i julekalenderen til Namaste:
En herlig, heklet klut, og to skjønne kort som står og pryder arbeidsrommet mitt.
Tusen takk Namaste! =D
Et lite glimt fra en rolig førjulsfeiring hos svigerforeldrene mine.

Gaver har blitt delt ut og mottatt i hytt og gevær, og en julestrømpe til min yngste niese ble kreert i kjapp tid før julaften. Stappet med rosiner, en bamse og hjemmestrikkede spiralsokker. Håper den kan gi glede i mange år fremover.

Lille julaften tok vi sauene inn. Vinteren har vært hard og kald, og selv om de har eget hus og gå inn i, valgte vi å ta inn den lille flokken da kjelebukken Jack var syk. Han pustet og peste, og det pep dypt i brystet hans. Gode Jack, som ble kasterert og beholdt fordi han var så god og spesiell. Godgutten måtte bøte med livet dagen før dagen da alle skal være glade, og tårene rant i strie strømmer hos meg. Alle de andre er heldigvis friske og raske, så nå blir de inne til kuldeperioden og de store snøfallene er over. Heldigvis er de en fin gjeng som fordelte seg selv i de forskjellige båsene. Ulla (til venstre) og Snøfrid (i midten) fikk egne båser, mens de fem andre deler en stor bås. Gode lille flokken sin det.Hver krik og krok ble julepyntet denne kvelden, mens Råtassen var og hentet sønnen min. Tre hjemmelagde julestrømper ble stappet til randen og hengt i gangen på vent til julemorgenen.  Kjente du igjen figuren? Jovisst er det Nemi. Måtte jo ha favorittfiguren på strømpen min. :)

Julaften ble feiret med fullt hus av både to- og firbente hos søsteren min. Nissen kom også, og jeg var merkelig fraværende da nissen var på besøk. Hmm.. ? ;)Rolige, tankefulle romjulsdager, der både Råtassen og jeg ble mer og mer syke. Vi hostet og harket i takt og utakt, og i morgen blir det doktorbesøk for min del.

Hjorten sees daglig fra inngangspartiet vårt, og en iskald ettermiddag tok jeg med kameraet opp til fòringsplassen. Stø på hånden var jeg ikke (host host), så bildene egner seg visst best i collage.

Vi var bedt bort i stort selskap nyttårsaften, men det gikk jo ikke med de sjuklingene vi hadde transformert til. Man kapitulerer vel ikke fullstendig for det? Neida, på med stasen for feiring for to.

Sa jeg to..?
Vi inviterte venner som basillusker ikke biter på, og dekket for seks. Tanken var å la hundene sitte til bords med oss, Bip (tøydukken) og Spiff (gummifiguren med stivt blikk). Siden hundene har mer hundeskikk enn folkeskikk (dvs. de nektet fullstendig å sitte på stoler), tok Råtassen et krafttak og inviterte Nemi og Ole Brumm på tampen. Se så! Fullsatt bord for folk med feberfantasier.


Alle mann alle fikk kalkun må vite. :)

Stjerneklar himmel! Alt av raketter og bomberier som knallet og smalt over dalen ble behørig overvært med tindrende øyne. Fjorårets ordtak av Råtassen var "da sier vi det sånn". Veldig greit å bruke om man sitter fast i en diskusjon, eller overhode ikke blir enige.
Årets ordtak er "vi blir jo ikke yngre med åra". Vet ikke om jeg liker denne helt, men den er allerede godt brukt inn i det nye året. Da sier vi det sånn.

Spiff og Bip tålte visst ikke feiringen og endte opp i grøfta. Det var ikke så lett å finne rømlingene, men med den gode, store lykten jeg fikk av Råtassen til jul ble verden opplyst, og vi fikk de i hus. Der ble de plantet i sofaen da Råtassen fikk den geniale planen å sette på singstar. Lett å synge uten stemme liksom, men konkurranseinstinktet var større enn størst, og jeg banket han ned i støvlene. Må nok innrømme at jeg pustet som en blåhval mellom sangene, men det gikk da på et vis. Skal vel ikke gruble så stort på om jeg er ekstremt tonedyktig, eller om han er fullstendig tonedøv.. ;PVinteren rusler videre på sitt vakre vis inn i det nye året. En dag av gangen er fortsatt mottoet mitt, og grubleriene fra fjoråret fortsetter. Desember var en merkelig måned på mange vis, så jeg håper at alt det gode har fulgt med inn i det nye, og at alt grumset har stoppet opp på dørstokken og smeltet der.

Huset er ryddet for julepynt for lengst, og ryddemanien fortsetter. Ting som er stuet bort i skuffer og skap og ikke er i bruk kastes, gis bort, eller legges ut for salg. Tre vakre gamle kaffeserviser leter snart etter nye hjem. Bilder kommer i neste innlegg, så er du glad i vintagesaker så følg med. :)

Håper du får en god uke!

9 kommentarer:

Trollmora sa...

åååå det var koselig (og ikke bare koselig da) å lese deg igjen :) Syk har du vært å greier... ikke bra.
Håper du er full av futt og fan (ja... det er et utrykk ja, ikke ta det bokstavelig :) ) og klar for et nytt bloggeår!

Nydelige bilder fra deg igjen... koser meg stort!

Synd med sauen deres da... skjønner godt at det er skrekkelig trist når kjære vesener går bort. Jeg er selv ikke et dyremenneske på grunn av allergi, men jeg har hatt endel dyr og jeg vet veldig godt hvor sterkt knyttet man blir til dem!

Ha et deilig 2011 Huldra, søte :) Jeg er så glad for at jeg fant deg eller du fant meg her inne i det uendelige Blogglandia :)

Og jeg eeeeeeeeeelsker vintage :)

Mims sa...

HEI! Godt Nytt År! Så flotte bilder du deler med oss. Ser ut til at jula har vært toppers på tross av basilusker. Håper formen er bedre nå :)

klemklem :)

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Godt nytt år!!Det var jammen godt med et innlegg fra deg igjen,har ledd godt her nå.Herlige historier og bilder!!God bedring til dere!!Ha en fin ny uke..Klem Linda:)

Anonym sa...

Så koselig å høre fra deg Huldra!
Godt å høre at du har hatt det fint i julen også bortsett fra sykdom da..
Kan trøste deg med at her i huset har vi hostet siden begynnelsen av desember og er nå i gang med runde nummer to ... slitsomt!
Ønsker deg god bedring Huldra!
klem fra Laila

Namaste (jeo74) sa...

Åhhhh, så godt det var med et livstegn fra deg vennen! Blir bekymra vettu...

E dausleten nå, men måtte sei hei :o)
Eg har vore på sykveld i kveld og nesten sydd meg ei veske. Jomfruturen te nye maskinen min, og me ska nok bli venner ska du sjå ;o)

Skikkelig god bedring vennen, og så blogges me vettu :o)

Fossestua sa...

Alltid kjempekoselig med innlegg fra deg :) Leit å lese om kjelebukken Jack da....huff stakkars. Utrolig hvor knyttet man blir til dyrene sine. Råtass? Er det mannen din? Hihi, vi har en Råtass vi også, men han er en gammel rød traktor.
Koselig med bilde av hjortene :)
Ønsker deg god bedring og håper du blir frisk snart :)
Klem fra Lise

Mie sa...

Fikk litt assosiasjoner til Grevinnen og Hovmesteren med den nyttårsmiddagen ;D Fantastisk bra påfunn!
Veldig leit med Jack :( som jeg da automatisk lurer på om var oppkalt etter Sparrow eller han i 24...hmmm..en tøffing var han nok til det siste vil jeg tro.
Tenk å se rådyr fra vinduet på daglig basis, må være helt fantastisk.
Riktig god bedring til dere begge. Kan anbefale mengder med grønn te mot hosten.

Anonym sa...

Godt nytt år!
Geniale Nemi-strømpa. Meg vil ha en sånn ;-)
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Godt nyttår til deg og dine.
Nydelig innlegg og så mange flotte bilder.
Det er så kjekt å lese innleggene dine, storkoser meg.
Serviettrosene du pyntet med er så nydelige, er de vanskelige å lage?
Så kjekt du vil være med på min Give Away.
Lykke til!
Muggene hos meg blir brukt til blomster eller står til pynt, har heller ikke hender til å bruke dem til vann/saft.
Nå skal jeg kose meg og lese flere innlegg fra deg.
Klem Mio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...