3. des. 2010

Julemesse i helgen! :)

Julestemning, og adventstid. Førjulstid med snø i tonnevis og frostruter på vinduene. En hund løper villig ut og vil leke i snøen, mens den andre rynker på nesen over utsikten til kalde poter. Begge kattene får være inne i disse dager, for gradene truer med å poppe ut av sin gode stokk. Jovisst er det kaldt, men som kjerringa mot strømmen må jeg si den tørre kulden er god. Når snøen knirker som potetmel under føttene er vinteren herlig. Hvit, vakker og kald.

Med førjulstid følger julemesse, og i dag har alle som skal bidra på messen rigget opp sine stands. Her får du en sneak-peak av helgens messe, men først vil jeg få introdusere litt huslig stemning. :)

Årets adventsstake i Huldreheimen. Fritt tolket og inspirert av Disney, der Mikke Mus og Pluto henter juletre i skogen, og Snipp eller Snapp gjemmer seg blant nisselysene over peisen. Ekornet får på seg nisselue med veke, og veken blir tent. Lett frustrert ekorn skapte da denne tanken i hodet mitt. Se gjerne filmen på youtube her. :)
Lysene kjøpte jeg på min lilla innkjøpsrunde, og skjerfene er en rest av en redesignet kjole jeg har laget. Ansiktene og luene er malt med akrylmaling.

Jovisst er julestemningen på plass. Idet jeg holdt på å sette frem julekalenderen fikk jeg en telefon, og pus så sitt snitt til å legge seg på skjenken på alle hjertene. Kalenderen er en tovet snømann med hjertene gjemt i magen, og en tovet mus ved sin side. Hjertene henges opp daglig på et tovet juletre med lys på, og rundt treet ligger det tovede snøballer. Nissen er i ferd med å få en grå- og hvitstripet lue som står i stil med adventsstakens nisser. Snømannen ville visst presenteres i neste innlegg sa han, for han ville vise seg fra sitt beste med ny lue. ;)

Så til sneak-peaken på helgens messe.
Er du i området er det åpent lørdag 10-17, og søndag 12-17. Stedet er Lardal ungdomsskole. Kanskje vi sees?
Messen er i regi av Lardal Kunst- og Hobbyforening.


Se på de herlige "Myggbo"! =D
Dette er bare små glimt, og flere utstillere finner sin plass rett før åpningstid.


Forelsket meg helt i dette maleriet. Det bor så utrolig mye i det!
Ser du den skjønne, naive dragen med de små vingene?
Den har en hel masse venner rundt seg. :)

Fil de fer ord. Mine ord, som kanskje blir noen andre sine i løpet av helgen.

Min lille, lilla stand. Jeg har strikket spiralsokker, dekorert fyrstikkesker, lagd hjerteklyper og skrevet ord av ståltråd med tanke på messen. Fra før har jeg laget tovede vesker, mobilvesker, tovet "snøballer", malt et par englebilder, og sydd filtblomster og sommerfugler. Sauehorn er vasket og lagt til salg på en seng av halm på fatet jeg kjøpte på loppis i samme gymsalen. Budalgyngestolen som vi snappet opp før den faktisk havnet på nevnte loppis er god`stolen min på messa. Med mykt og godt saueskinn, og en lilla hjertepute sitter jeg eller stedfortrederen min mykt og godt.


Kommer tilbake med et hjertens fornøyd innlegg søndag eller mandag, der det blir en titt på pakke fra skjønne Namaste, og Hilde Heimdal.
Namaste og jeg har gjort en byttehandel, og jeg tror hun har fått fullstendig krupp av tregheten min. Fortvil ikke kjære venn, for nå er pakken din snart klar til å sendes. ;)
Hilde Heimdal har en herlig butikk med masse spennende interiør. Hun har senket portoprisen, så da løp jeg og kjøpte litt julegaver, og litt til huset. Skjønne Hilde har sendt med mange små overraskelser, så jeg gleder meg til å vise dere innlegget fra begge pakkene. Ta en tur innom butikken hennes da vel? Hun er virkelig verdt et besøk. :)

Ønsker dere alle en riktig god helg, med julestemning fra lille Lardal sentrum. :)

10 kommentarer:

Bråkmakergata sa...

Imponert over hvor lange innlegg du skrier altså. Og alle de bildene. Må jo ta en evighet og fikse! Du er flink :)
Jeg digga foresten adventsstaken din! Den var ûberkul!!
Lykke til med julemesse! Det er superkoselig! :)

Anonym sa...

For en kjempestilig adventsstake, dette var en stake til å bli glad av, herlig.
Så mye fint du har laget, dette går nok unna.
Lykke til på julemessen.
Klem Mio

Fossestua sa...

Herlighet så mye fint du har laget! Kjempeartig den adventsstaken :)
Er glad for å høre at dere har kattenen inne når det blir så kaldt :)Er veeeeldig mange som ikke tenker på det faktum at katter faktisk er et ørken dyr, og at de ikke tåler kulden så godt.
Hos oss har vi katteluke, så kattene går fritt inn og ut på dagen, men om natten må de være inne og det trives de godt meg. Legger seg når vi gjør det, hihi :)
Kos deg på julemessen :)
Klem fra Lise

Shy sa...

Eg også likte adventstaken din! Søtaste i heile Blogglandia! Og utruleg mykje fint som eg laga til messa. Men den er for langt unna meg...

Mie fra Mies Mirakler sa...

Ja nå har jeg definitivt funnet min favoritt blandt adventslysestakene i år, så utrolig morsom. Snip & Snapp på peishylla er et av Disneys beste øyeblikk og her blir det ikke jul uten :D Så nydelig bilde av pus på hjertene, helt skjønt. Lo høyt av de små mygghusene, godt gjort å komme på sånt. *♥*

Unknown sa...

Fiiinaste adventsstaken!!! Den digga eg skikkelig altså! Djiiiiiises!

Så masse flott på messa og da. Lykke te med salget vennen! Blir spennande å sjå om du får solgt masse :o)

Klem på klem

Anonym sa...

Vakker adventsstake! Får en god julestemning når jeg leser innlegget dit!
Klem Igi

Hilde Heimdal sa...

ååå så gøy å høre :)))

såååå mye flott det var her da !!!!

Smykkas sa...

Må nok si meg enig med alle de som har kommentert adventsstaken. Den var rett og slett fantastisk.

Det ser ut for at det er noe for enhver smak på dette julemarkedet. Lykke til med salget.

Klem

Elin Hanna sa...

heisan,,,,for en fantastisk adventsstake!! Har du limt 2 og 2 lys sammen? kunne tenkt meg å laga en slik en :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...