17. aug. 2010

Nostalgi anno 2010

Jeg har lenge ønsket meg en god, gammel melkekasse, og i går fikk jeg plutselig en idè. Hvorfor ikke lage en selv? Som sagt så gjort, og her er resultatet. Røff og rufsete- akkurat som jeg ville ha den.

 
Impulsen var så stor at jeg ikke tenkte på å ta bilder underveis, men men..
Jeg vurderte å male den hvit, men satte den opp i stua med litt dekor.
 
 
 

Mannen min var mektig imponert, og nektet plent at den ville være finere i hvit. "Da ødelegger du den da jo!" Vel, da forblir den som den er en stund, så får vi se senere. Hjertet er et av mine hjemmelagde. Flere ligger i nettbutikken min her, om du skulle være interessert. Over kommoden henger dette speilet som jeg er veldig glad i. Elsker gamle ting med sjel. Tenker på hvor de har vært tidligere, og hvor mange hjem de har hatt. Var eierne like glad i de som jeg har blitt mon tro? Det eneste som er riktig gammelt på kommoden med kassen, er den grønne glassbollen. Den fikk vi da besteforeldrene til mannen min skulle flytte inn i eldrebolig. Til nå har den stått i et skap, men jeg synes den fortjener sin plass fremme en stund. Den inspirerte også til å bytte ut blå detaljer i stua med grønt.


 
Porselenshesten har vært fraværende en stund, men nå har den også funnet sin plass. Den fikk jeg av en ung venn i ungdomstiden, og har fått sin historie hos meg.
Kurven skjuler alle fjernkontrollene, og nå ble den dekorert med en av "La Humla Suse" kransene mine, og grønne blomster. Lanternen kjøpte jeg på Berles Gårdsbutikk i Svelvik i sommer. Hun har forresten 50% på mye av varene nå, og har lovet meg et lite bilderas på noe av utvalget.Gyngehesten flyttet fra gangen til stua, og har nå fått plass i det andre av stuevinduene. Når jeg tenker meg om, har den faktisk rukket å bli ca. 20 år gammel. Utrolig hvor tiden går.. Den har fått noen riper og skrammer etter å blitt reddet fra en av hundene jeg har hatt, men de forblir som gamle minner.
Den grønne skålen og de små vasene er kjøpt hos Svarstad Blomster. Nettsiden hennes har forresten jeg lagd via Webs, som jeg også bruker til min egen nettside, samt flere andre jeg styrer.

 

En gammel, vakker gyngestol har også funnet sin plass i en krok av spisestuen. Denne sto på hengeren til en venn av oss, og skulle egentlig bli lagret til et loppemarked som finner sted her senere i høst. Både mannen min og jeg tenkte masse på denne en stund. Tilfeldigheter gjorde at en annen venn av oss spurte om vi tilfeldigvis ikke visste om en gyngestol til salgs/ på lån? Den skulle tas med på bluesen til en ung mann som var blitt bestefar som et artig innslag. Da kunne vi ikke dy oss, så nå er den vår.

Bildet er av mormor og bestefar, som begge er borte. Jeg har tenkt å lage strykemerke av bildet og bruke på den beige puten, så har jeg de på en måte her hos meg likevel. Der er de så unge, vakre, forelskede og fulle av liv. Godt å tenke på de på den måten. :)Over stolen henger et skap med blant annet disse små skattene.
Sølvtøyet, brillene, saksen og glassene ved siden av flasken er etter mormor og bestefar, og flasken har jeg fått av en venninne for noen år siden. Jeg ble utrolig glad for det er jo fra samme serie, og samlingen ble komplett. Tør ikke bruke de, men som dekor er de herlige.
De små glassene i grønt, turkis og blått er fra besteforeldrene til mannen min.
Støvet er fra hunder, katter- og annet leven i Huldreheimen. ;)Jeg er veldig glad i det gamle strykehjernet. Til daglig står det i midten av svartovnen, og ellers blir det brukt som presse til feks. de tapetserte hjertene, kort ol.
Tegningen er i en gammel ramme, og er tegnet av kunstneren Stojan Minev. Modellen er mannen min, fra da han var aktmodell på Kreaktiv i Drammen. Må si det er ekstra moro å ha denne tegningen, da kunstneren begynner å bli en ganske så anerkjent kunstner.
 
Ullballene er begynnelsen på et eller annet prosjekt jeg ikke vet hva blir enda. Kanskje hoder til fremtidige nisser? Da vi klippet sauene i vår, ble det en god del ubehandlet ull som til nå har hengt hist og her til tørk. Jeg har ikke visst hvordan jeg skal kunne bruke det uten å karde, men prøvde et tips jeg fant på nettet for en tid tilbake. Jeg la lag på lag i baller, og puttet en og en ned i en nylonstrømpe der jeg knyttet en knute mellom de. Så slang jeg strømpen i vaskemaskinen på 60 grader, og voila; ut kom ferdigtovede baller. Nå skal nok ulla bli brukt til juleprosjekter ja.  

Stener fra hist og her ligger oppå ovnen. Visste du at varme stener kan legges på ømme muskler? Det går faktisk an, og gjør godt for kroppen. Ditt eget lille spa tips. :)

Avslutter med et bilde av hundene i lek fra gårsdagen. Det er så deilig å se "gamlemor" i aksjon også. Med superlangt tau får hun også boltre seg, trygt og godt.


Nostalgisk hilsen fra Huldra.

15 kommentarer:

Harmoni og Kontrast sa...

Kjempetøff kasse - så dyktig du er!! Helt enig med mannen din forresten ang. å ikke male den;-) Og de ullballene - helt supre!!! Selger du noen...?

Anonym sa...

Heisann!
Det må jeg si - mektig imponert over snekker-ferdighetene dine, den ble jo kjempe-fin!:-)
Ser av de ulike prosjektene dine at du er litt av en tusen-kunstner:)
Tusen takk for koselig hilsen , ble så glad for og høre fra deg:)
Ha en fortsatt fin kveld,
så snakkes vi.
Klem, Hege.

Gry sa...

Hei Huldra og tusen takk for varmende og gode ord hos meg, det setter jeg veldig pris på <3 Blogging er gøy og den dårlige samvittigheten får vi legge til side, tenker de fleste av oss har det omtrent på samme måte fra tid til annen.. ;) WOW, så flink du er da! Skikkelig handywoman ;) Melkekassen ble jo råtøff!! Ellers veldig mange fine ting du viser. Enig med deg, morsomt med ting som har en egen sjel og historie. Vi har nesten helt maken speil som henger på veggen i stua her og det er vi veldig glade i. Bildet av din mormor og bestar er nydelig, de ser både vakre og forelsket ut <3 Å stryke det på en pute er jo en veldig god idè, så hyggelig å pynte med den ;) Ønsker deg en fin uke videre! Ja, høsten sniker seg på og jeg synes hver årstid har sin egen sjarm. En deilig følelse å komme inn en høstkveld etter en kveldstur, tenne lys og nyte varmen innendørs ;) Klem Gry

Tovepia sa...

Så trivelig at du vil være med på giborten min;)
Du er jo rene snekkeren! kassen ble kjempeflott!! Så mange flotte gjenstander du viser.
Ser du har et hundeliv rundt deg, det er virkelig trivelig..har hatt hund selv;)
Klem fra meg;)

Eva sa...

God kveld i stua.
Eg har begynt å forstå at du er ei tøff dame. Hadde aldri turt å gi meg i kast med ditta melkekasseprosjektet. Men den vart jo kjempefin!
Og so må eg berre få fortelle deg kor eg kosa meg når du blogga om ting du har band til og som du kanskje har opplevd i andre settinga før.
Trur dei gamle eigerane gleda seg når dei ser til oss "der oppe ifrå".

Ha en fin kveld.

Helsing Eva

Unknown sa...

Her va det jo sååå masse å kommentera på, at eg blir jo helste ør ;o)

Eeeelske spesielt melkekassen din og den nydelige gyngestolen, men her var det masse flott. Dessuten må eg sei at eg e heilt enige i måten å sjå på gamle ting, spesielt ting så har vært i min egen familie :o)

Ser du e vant med hundar rundt deg ja, så eg kan forstå at det e blitt spist opp litt forskjellig, hehe! Her e det faktisk helste teppet så har fått svi, så eg e vel heldige tenke eg :o)

Fekk ein liten støkk i meg angåande kommentaren din om utmattelse... Eg slite nemlig og med nåke lignange, itte å ha vore møkje sjuk, og det viste seg at eg har hatt kronisk betente mandler i flærre år. Mandlene kom endelig ut, men kroppen e visst blitt litt brukt opp, og eg har nå jobba 50% i snart 1 år.
Eg har altså full forståelse og sette deg på vent på bloggtreffet og krysse fingrar og tær for at kroppen din vil.

For meg har det faktisk hjelpt på energinivået å blogga og oppdaga alt det flotta folk bidrar med her inne, for eg e blitt så inspirert og fått mærr lyst te å gjørr ting ;o)

Det ser altså ut te å gå sakte men sikkert den rette veien, og det håpe eg det gjørr for deg og :o)

Blåveispiken sa...

Så mange flotte ting, ting med historie og sjel!! Og sååå flink du er!!Melkekassa ble jo råflott ;o)Takk for koselige kommentarer!! God natt! Klemmer

Anonym sa...

Så flink du er Huldra! Melkekassa var du skikkelig heldig med!
Mange fine ting du viser frem i dag :)
Har faktisk samme flaske og glass ;)
Likte tipset med steinene, det skal prøves.
Spennende med bloggtreff, men det hos Namaste melder jeg pass på. Men blir det noe nærmere kan det hende jeg blir med.
klem Laila

Elizabet Stilig hjem sa...

Så utrolig flott melkekasse med nydelige detaljer oppi. Kjempekoselige bilder du viser her.

Ha en fin dag!
Klem Elizabet

Hege sa...

Du er tydelig ei "handy-woman" :)
Kjempefin melkekasse!!

Tusen takk for alle de koselige kommentarene hos meg :) Koselig når noen liker det man har laget :)
Ha en fin dag!
Klem Hege

Anonym sa...

Melkekassen din ble kjempeflott, så flink du er!
Er enig med mannen din og ville beholdt den som den er.
Så mye fint du viser, likte godt porselenshesten din, nydelig.
Herlig hundeliv du har.
Ønsker deg en fortsatt fin onsdag.
Klem fra Mio

Martilie sa...

Jeg er også mektig imponert. Kjempeflott!

Mange flotte skatter å se hos deg. Nyter deilig inspirasjon og koser meg på "visitt" :)

Klem fra Tove

Anonym sa...

Takk, kjære deg, for at du aldri skriver meningsløsheter hos meg, men tar deg tid til å tenke, dvele og reflektere! Setter umåtelig pris på dine besøk.

For en som arbeider med antikviteter (mest gammelt sølv), var det mangt å studere. Best likt jeg "støvet fra hunder, katter- og annet leven..." (Neida, men jeg liker uhøytidelighet). Gyngestolen har jeg aldri sett før, den må du ikke la noen lure fra deg. Du har kanskje hørt om Budalsstolen; den har dreide ben, sprosser og ryggspiler. Ble produsert fra begynnelsen av 1900-tallet, i relativt stort antall, men mange har selvsagt forsvunnet med tiden. En Budals-gyngestol, har jeg ihvertfall aldri sett. Den var skikkelig fin!

Melkekassen var også super fin - si i fra om du har tenkt å sette den i produksjon - da vil jeg ha! Kjøpe, mener jeg! :)

Livet i Fattighuset sa...

Godt jobba! Det var en morsom melkekasse. Gyngestolen fra Budal liker jeg også. Vi en to store og en liten en. Men ingen med meier på. Der er du jammen heldig :-)

Marie

Huldra sa...

Tusen hjertelig takk for så mange hyggelige kommentarer! Dere gjør meg så glad og får smilet stort frem- selv på en stiv og tung gråværsdag. :)

Moro å høre hva stolen heter. Måtte jo søke den opp, og finne historien bak. Nå er jeg jo enda mer glad i den, for historiene gjør sitt med tingene jeg eier. Trodde ikke jeg var "ting-frik", men når det kommer til gamle ting med sjel og historie er jeg visst det likevel. Jovisst liker jeg Ikea også, men de danner sin egen historie i hjemmene de kommer til. Jeg er ikke like redd for å få riper og skrammer, eller knuse et butikk kjøpt produkt, som jeg er for en gammel skatt. Er så glad for å se det er flere som meg på det punktet.

Ønsker dere alle en god dag! Jeg skal blogge litt om et funn i skogen, og markedsfunn. Male litt mer på en vinduskarm, og til slutt sette med ned med stearinlys og fyr i ovnen. Ut med den råe høstkulden, og inn med varmen. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...